Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Adela Manolache – „Dacă adaptăm produsele cosmetice în funcție de anotimp, rezistența machiajului va fi una mai mare”

adela manolache_4

Ne apropiem cu pași repezi spre începutul iernii, iar acest lucru înseamnă că, din nou, trebuie să ne adaptăm rutina de îngrijire și produsele cosmetice pe care le folosim la temperaturile din ce în ce mai scăzute. Pentru a te ajuta să faci această trecere, am stat de vorbă cu Adela Manolache, make-up artist, trainer și blogger. Te invităm să descoperi sfaturile ei în materialul de mai jos și să îi adresezi întrebările tale în comentarii.

Adela Manolache și-a început cariera de Make-up artist în 2012, transformându-și pasiunea într-un job full time. Ea susține cursuri de machiaj într-un studio din București și e blogger din 2014 și de aproximativ un an face și tutoriale de machiaj pe canalul ei de Youtube.

De unde vine pasiunea ta pentru machiaj?

Până să devină pasiune, a fost o nevoie. De la 9 ani am avut probleme cu tenul, pete de la acnee, relief pe ten, etc. și, trecând cu greu prin adolescență din acest motiv, am căutat metode de îngrijire și, mai apoi, de acoperire.  Totul a început acum 5 ani, când eram între job-uri, nu știam ce mi-ar plăcea să fac mai departe, iar prietenul meu, care știa că îmi place să mă machiez, m-a întrebat dacă nu mi-ar plăcea să fac asta ca job. Cu sinceritate spun, a fost un moment de revelație pentru că până în momentul acela nu mă gândisem că aș putea face asta ca job.  A urmat o perioadă de cercetări (ce am nevoie în kit, ce cursuri trebuie să fac, etc) care mi-a demonstrat că domeniul este atât de vast și frumos încât m-a făcut să mă îndrăgostesc de machiaj. Am descoperit că se pot face lucruri complicate prin metode foarte simple și că un machiaj simplu poate fi în același timp foarte complicat. De asemenea, mă pasionează nu doar faptul că pot realiza transformări majore cu ajutorul machiajului, ci și ideea că, la final, cea care se află pe scaunul meu va fi uimită și o va încânta rezultatul. Este o meserie care vine cu foarte multe satisfacții sufletești. Îmi place să văd că femeia pe care o machiez se privește cu o foarte mare admirație în oglindă. Sentimentul acesta este de neînlocuit și nu am avut parte de el la nici un job înainte de acesta.

img_5700

Sursa foto: Adela Manolache

Care e stilul de machiaj cu care te identifici?

Nude make-up. Este preferatul meu și de asemenea este machiajul care pare cel mai simplu însă este cel mai complicat de realizat.  Vorbim aici de „make-up without make-up” (n.r. „machiaj fără machiaj”) și spun că este mai greu de realizat pentru că, în funcție de problemele tenului pe care lucrezi, metodele se schimbă în ideea ca la final machiajul să arate ca o a doua piele, fără pete, luminos și proaspăt. Îmi place acest tip de machiaj pentru că îl putem purta atât ziua, cât și seara, este din ce în ce mai cerut la ședințele foto și pentru că, pornind de la el, poți ajunge la orice alt tip de machiaj, transformând-ul.

Care sunt produsele de machiaj la care nu renunți sub nicio formă în anotimpul rece?

În primul rând, nu renunț la produsele de îngrijire și hidratare. Consider că orice produs de machiaj aș aplica pe ten, atâta vreme cât acesta nu este sănătos, nu va arăta bine. Iar când vine vorba de machiaj nu renunț la fondul de ten lichid, anticearcăn, pudră, creionul de sprâncene și balsamul de buze.

img_5568

Sursa foto: Adela Manolache

Ești makeup artist și trainer cu experiență. Care crezi că e cel mai important criteriu după care clienții ar trebui să aleagă pe cineva care practică această meserie?

Aici există mai multe criterii în afara de talent. Cred că un criteriu important este „chimia” dintre oameni – atât timp cât ne simțim bine împreună și ne creăm reciproc confort psihic, clar ne place să lucrăm împreună. Mai apoi, clienții își aleg make-up artistul în funcție de nevoi: dacă acesta se deplasează la domiciliu sau au un studio unde le place să meargă și în timpul în care se machiază își fac parul și beau și o cafea bună. Trăim în epoca vitezei și cerința pentru lucrurile de calitate făcute într-un timp scurt este din ce în ce mai mare.

Care e trendul tău preferat de machiaj din tendințele acestei ierni?

Pentru ca tot vorbeam de nude make-up mai sus, tocmai acesta îmi place. Revine moda machiajului simplist, luminos, natural și proaspăt. Și ce îmi place cel mai mult este că buzele sunt cele care dau atitudine sezonul acesta. Chiar dacă port un machiaj nude, pot aplica pe buze un burgundy și am schimbat total starea de spirit.

img_5816

Sursa foto: Adela Manolache

De ce crezi că e important să adaptezi machiajul anotimpului?

Este foarte important să adaptăm nu doar produsele pe care le utilizam ci și instrumentele (pensule, bureței, etc). În funcție de anotimp se schimbă și temperaturile la care supunem machiajul. Texturile mai grase, mai hidratante (fond de ten cremă, blush cremă, iluminator lichid, balsam de buze sau ruj hidratant) sunt perfecte pentru sezonul rece când tenul este supus la vânt puternic, ceea ce duce la deshidratare în timp. Pe parcursul verii, când temperaturile sunt foarte ridicate și „topesc” machiajul este recomandat să folosim produse cât mai light ca textură (fonduri de ten lichide, pudră și blush compact). Motivul este unul foarte simplu: dacă adaptăm produsele în funcție de anotimp rezistența machiajului va fi una mai mare.

img_4656b-cr1

Sursa foto: Adela Manolache

Cum se diferențiază machiajul de iarnă de cel purtat toamna?

Dacă vorbim despre paleta de culori, machiajul de toamnă are culori arămii, maronii, aurii, iar cel de iarnă are mai multe culori reci  în compoziție. Asta pentru că avem tendința de a ne asorta atât cu vremea de afară, cât și cu hainele pe care le purtăm. Însă, dacă vorbim despre cantitatea de machiaj pe care o aplicăm, cel de iarnă ar trebui sa fie mai light pentru că purtăm căciuli care îndepărtează fondul de ten de pe frunte, fulare care șterg rujurile în culori tari. Iarna punem mai mult accent pe hidratare.

Care este cel mai important pas de urmat într-un machiaj purtat în sezonul rece?

Cel mai important pas este hidratarea și trebuie luat în calcul că ea se produce în timp. Trebuie să îngrijim tenul pe perioadă îndelungată ca el să arate bine și să fie elastic. Cât despre produsele de machiaj, înainte de a fi de brand sau în culori în trend, trebuie să fie potrivite pentru tipul de ten pe care îl avem. Pentru tenul uscat, pentru că acesta este cel mai agresat în sezonul rece este indicat să utilizăm blush și iluminator cremă care nu doar că oferă un aspect luminos, dar și hidratează. Balsamul de buze sau rujul hidratant nu trebuie să lipsească.

După părerea ta, care e cel mai mare „don’t” într-un machiaj purtat iarna?

Cel mai mare „don’t” ar fi buzele crăpate. Oricât de frumos ar arăta fondul de ten, dacă nu aplicăm nimic pe buze pentru hidratare și într-o zi punem o nuanță aprinsă de roșu nu vom avea un aspect estetic. Ba mai mult, vom atrage atenția asupra buzelor deshidratate.

 Spune-ne un secret pe care cei care te urmăresc nu îl știu încă!

Hmmm.  Nu este neapărat un secret, dar nu mă simt bine când machiez dacă pe fundal nu am muzică (radio, tv, nu contează).

Tu ce întrebări i-ai adresa Adelei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca ea să le poată citi!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 15 noiembrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla alte sfaturi de frumusețe pentru sezonul rece.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *