Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
andrei_precup
andrei_precup

[Interviu] Andrei Precup: „Sportul e sănătate”

Andrei Precup este antrenor de fitness la 18gym Cluj Napoca – Mărăști. Cu toate acestea, cel mai tare se mândrește cu faptul că e tăticul a trei copii minunați.

  1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru sport?

Încă de mic am fost atras de mișcare. La început am jucat fotbal la clubul din oraș, unde am mers până la vârsta junioratului. Am vrut să încerc și alte laturi ale sportului, așa că am jucat și puțin baschet, aproximativ 5-6 ani. După o experiență plăcută cu acesta, am intrat în lumea fitness-ului.

  1. De cât timp practici sportul?

Am început să cochetez cu mersul la sala de acum 12 ani. La început mergeam mai mult din joacă, într-o sală de cartier cu prietenii, ca mai apoi să devină o pasiune tot mai intensă. Dar, mai serios, să zic așa, am început acum 5 ani, când am decis să învăț mai multe despre sportul acesta și să fac duc totul la un nivel profesionist. Primul pas făcut a fost acela de a urma cursurile de specialitate din domeniu.

  1. Care e cea mai mare provocare pentru tine în ceea ce privește sportul?

Să devin pe zi ce trece un antrenor mai bun și un sportiv mai valoros.

  1. Cât de mult îți place să-i antrenezi pe alți?

Este unul dintre cele mai plăcute sentimente, după cel de a mă antrena pe mine :))

andrei_precup1
Chris Nemes Photography
  1. Cât de mult te motivează rezultatele oamenilor în urma muncii depuse împreună?

Sunt sigur că fără rezultatele clienților nu mai eram de mult timp aici. Munca depusa împreună cu ei, fără sa exagerez deloc, este motivul pentru care merg în fiecare zi la sala cu drag, cu cheful de a face o schimbare împreună. Nu cred că există satisfacție mai mare decât să ajuți o persoana să își împlinească un scop așa frumos, acela de-a fi mai sănătos și să se poată bucura de felul în care arată corpul lui. Sunt împlinit când primesc mesaje de la ei și printre rânduri să citesc „Mulțumesc Andrei, sunt un alt om, am încredere acum că și eu pot. Viața mea e altfel acum”. Acestea sunt doar câteva din cuvintele frumoase pe care am avut plăcerea să le primesc. Și sincer, altceva nu-mi doresc, asta mă umple de satisfacție.

  1. Care sunt cele mai satisfăcătoare rezultate pe care le-ai obținut tu prin sport? Dar clienții?

Încă lucrez la rezultate satisfăcătoare, nu sunt încă mulțumit 🙂 dar sunt sigur că vine și vremea mea. E normal să ne dorim tot mai mult de la noi și să tindem mereu să reușim mai mult. Până acum am obținut două locuri 3 la campionatele regionale de culturism și fitness și locul 1 la un concurs privat. Cât despre rezultatele clienților eu cred așa: dacă clientul își dorește să slăbească 2kg iar tu ca antrenor îl poți ajuta, asta e un rezultat satisfăcător. Chiar dacă rezultatele variază de la -5kg la -22kg, sunt la fel de bucuros atât pentru cele -5 kg la fel de mult cât și pentru cele -22kg. Satisfacția vine și atunci când sunt +5 kg și asta pentru că sunt clienți care vor să adauge masă musculară.

andrei_precup11
Chris Nemes Photography
  1. Ce efecte a avut pandemia în activitatea ta?

Efectele pandemiei au fost destul de mari pe plan sportiv. Neputând să mă antrenez la intensitatea dorită acasă, s-a resimțit destul de tare pe toate planurile, mai ales financiar. Fiind obișnuit să îmi petrec 10-11 ore în sala, ca apoi să stau 3 luni doar acasă, a fost destul de dificil. Cu toate acestea, a trecut și sunt bucuros că încet ne revenim la normal și sălile și-au deschis ușile pentru cei care vor să revină la antrenamente.

  1. Cum te-ai adaptat la situația din piață?

Cu o parte dintre clienți am continuat antrenamentele online. Am avut câteva traininguri alături de echipa 18gym, care e de altfel o echipă extraordinară. Ei ne-au oferit sprijin și traininguri cu oameni profesioniști din lumea sportului. Împreună cu un grup de oameni frumoși și pasionați am creat un program cu ajutorul căruia, cei care doreau să facă mișcare intrau dimineața între orele 9-10, programul fiind gratuit și putea intra oricine dorea.

  1. Care sunt planurile de după pandemie?

Să continui ceea ce făceam și înainte, cât de bine pot 🙂 adică să fiu alături de oameni ca să își atingă scopurile cu care intra în sala de fitness. Totodată am început pregătirea pentru anul competițional 2021 și îmi doresc să încep să particip iarăși. Îmi doresc și să devin mai bun pe partea de online, aici știu că am multe de învățat și cred că pandemia mi-a arătat asta. Într-un cuvânt, să mă dezvolt cât de mult pot în domeniul fitnessului.

  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

Indiferent de momentele prin care am trecut sau indiferent prin ce-o sa trecem cred că sportul și mișcarea în general ne ajută să trecem mai ușor peste orice și să fim mai sănătoși. Așa că, indiferent de situația ta, nu uita: „fă mișcare, e sănătate” și de ce nu, te aștept în sala la 18gym 💪🤗 alături de oameni motivați și ambițioși.

Facebook: artworkk

 

Vezi și alte povești ale oamenilor care îmbină utilul cu plăcutul, și lucrează de acasă 

Cover - Chris Nemes Photography
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *