nepoti de craciun
nepoti de craciun

[Interviu] Asociația Magic People – „Vârsta e doar un număr!”

De curând, Asociația Magic People a dat statul celei de-a șaptea ediții a campaniei umanitare „Nepoți de Crăciun”, care are ca și scop strângerea de alimente pentru persoanele vârstnice din Cluj Napoca. Pentru a afla mai multe detalii despre ce înseamnă acest proiect și cum te poți implica și tu în campanie, am stat de vorbă cu mentalistul Cristian Gog și bloggerul Dan Ciulea, doi dintre inițiatorii acestui proiect.

Împreună cu Asociația Magic People, anul acesta vei organiza cea de-a șaptea ediție a campaniei umanitare, „Nepoți de Crăciun”. Cum au evoluat lucrurile de la un an la altul?

Cristian Gog: În primul an al campaniei ne-am pus în plan să strângem 50 de pachete pentru 50 de bunicuți din centre din Cluj-Napoca și am reușit să strângem 100! În fiecare an ne-am propus să ridicăm ștacheta. Și am făcut-o. Când am văzut cât de impresionați și implicați devin oamenii, am prins aripi. Am crezut și mai mult în acest proiect și am căpătat o energie care ne-a adus azi, aproape de cea de-a VII-a ediție să vrem să facem pachete din donațiile primite pentru 2500 de bătrânei.

Ce aduce nou campania de anul acesta față de edițiile trecute?

nepoti de craciun

Sursa foto: Facebook Nepoți de Crăciun

Dan Ciulea: Așa cum și Cristi a precizat, cred că cea mai importantă noutate este că vrem să facem 2500 de pachete. Și anul acesta nu ne rezumăm doar la orașul Cluj-Napoca, ci depășim granița și aducem un zâmbet și pe buzele altor bătrânei, din alte localități, dar tot din centrele de zi. Pe lângă asta, avem parteneri noi care s-au alăturat proiectului nostru și ne susțin, ceea ce pentru mine este un semn de încredere pe care ni-l dau și companiile.

Cum alegeți persoanele care vor beneficia de pachetele pe care le adunați?

Dan Ciulea: Așa cum și numele proiectului lasă să se înțeleagă, noi suntem Nepoți de Crăciun. Asta înseamnă că pachetele merg către vârstnicii care nu au familie sau care au, dar e plecată și din diferite motive i-au dat uitării. Criteriul financiar este la fel de important, deci practic îi vizităm pe acei bunicuți singuri și cu posibilități financiare reduse. Fiecare dintre noi merită o atenție în perioada sărbătorilor, acesta este doar unul din motivele pentru care mărim target-ul de la un an la altul. Prin urmare, cu cât mai multe pachete, cu atât mai bine.

Având în vedere că la ediția din 2015 ați făcut fericiți 2000 de vârstnici, cum au decurs vizitele și cine v-a ajutat la distribuirea pachetelor?

Cristian Gog: Proiectul nostru nu ar mai fi același dacă nu am avea lângă noi tineri dornici de a da o mână de ajutor. Voluntarii ne ajută foarte mult, de la strângerea de donații, până la împărțirea pachetelor. Câțiva dintre ei ne-au ajutat și la împărțirea pachetelor. Lucrurile au decurs foarte bine de fiecare dată. Bunicuții așteaptă ca niște copii să primească pachetul, ne strâng mâna, ne mulțumesc și ne zâmbesc atât de cald! Zâmbetul mereu e un semn bun, dar zâmbetul însoțit de o lacrimă ce se rostogolește peste obraz, e de neprețuit.

Cum vă primesc bunicuții?

Cristian Gog: Bunicuții ne primesc exact cum și-ar primi proprii nepoți: cozonaci, colinde, zâmbete și voie bună. Nici eu și nici Dan nu mai avem bunici, dar aceste vizite ne fac să ne simțim ca și cum am merge acasă, la bunici, de sărbătorile de iarnă.

Acțiunile se desfășoară doar în Cluj Napoca sau și în împrejurimi?

Dan Ciulea: Am început cu Clujul, da,  dar de câteva ediții ne-am extins zona de activitate, ca să spunem așa. Avem în plan să tot creștem, pentru că dacă proiectul crește, mai mulți bunicuți vor zâmbi.

Știm că există și alte evenimente prin care aduceți un zâmbet pe buzele bunicuților. Care sunt acestea?

picnic cu bunicutii

Sursa foto: Facebook Nepoți de Crăciun

Cristian Gog: Picnic cu bunicuții, Cât mai multe primăveri și Ziua vârstnicului sunt doar câteva din proiectele pe care le desfășurăm pe parcursul anului cu și pentru bunicuți.

Cum putem fi și noi „Nepoți de Crăciun”?

Dan Ciulea: Haideți în data de 11 decembrie la VIVO! Cluj-Napoca și donați sau, dacă nu puteți fi prezenți, dar tot vreți să ajutați, puteți dona online: http://nepotidecraciun.ro/doneaza/ .

Ce înseamnă această campanie pentru tine?

Cristian Gog: Înseamnă sărbătoare, bucurie, zâmbete și mulțumire.

Care este cea mai importantă lecție de viață pe care ai învățat-o de la bunicuții pe care i-ai vizitat?

Dan Ciulea: Vârsta e doar un număr!

Mai jos puteți viziona interviul cu Dan Ciulea și Cristian Gog de la Radio România Cluj:

Cover - Sursă foto: Facebook Nepoți de Crăciun
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.