Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Camelia Zota
Camelia Zota

[Interviu] Camelia Zota – „O rutină de îngrijire este un obicei care dă rezultate în timp și care are nevoie de mai mulți pași”

Frigul este din ce în ce mai prezent în zilele scurte de final de toamnă. Dacă în ceea ce privește îmbrăcămintea ai multe opțiuni pentru a-ți proteja corpul de frig, poți spune la fel despre produsele cosmetice cu care îți protejezi pielea de rece? Dacă răspunsul tău e nu, nu-ți fă probleme. Am stat de vorbă cu Camelia Zota de la The Beauty Addict și am descoperit câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii în anotimpul rece. Descoperă în continuare răspunsurile ei și adresează-i propria întrebare, în comentarii.

Camelia este blogger de beauty din 2009 și youtuber de aproximativ 2 ani. Camelia se află printre cele mai urmărite bloggerițe de beauty, datorită autenticității informațiilor pe care le oferă și a modului în care aceasta le prezintă. Pe blog, ea face recenzii și recomandări de produse, dar publică și informații cu privire la diverse reduceri și oferte sau noutăți apărute pe piața din acest domeniu.

Ce anume ți-a stârnit pasiunea pentru beauty?

Cred că e o pasiune care se trage oarecum din familie, bunica mea era extrem de pasionată de tratamente cosmetice, la o vârstă înaintată nu uita să folosească zilnic cremă hidratantă, să își coloreze unghiile cu lac și iubea rujurile roșii.

Care este, pentru tine, cel mai important pas în rutina de frumusețe?

camelia zota 4
Sursa foto: Camelia Zota

Cel mai important pas este demachierea sau curățarea tenului, în cazul în care nu port machiaj.

Cum decurge rutina ta de îngrijire în fiecare dimineață?

Mă spăl pe față, aplic un serum hidratant și o cremă cu FPS, chiar și dacă stau în casă, pentru că razele soarelui trec și prin geamuri.

Acum că anotimpul rece își face tot mai intens simțită prezența, ce schimbări/noutăți încorporezi în calupul produselor tale de îngrijire?

În acest moment alternez serumurile hidratante cu cele anti-age. Și încerc să nu uit să aplic crema de corp cât mai des posibil.

Care sunt produsele de îngrijire fără de care nu pleci?

Nu sunt neapărat produse de îngrijire, însă, ori de câte ori știu că am o zi lungă sau sunt plecată câteva zile, nu uit balsamul de buze, șamponul uscat și deodorantul. Cam astea sunt chestiile care mie mi se par de bază pentru a arăta decent în orice moment (și avantajul este că pot găsi și variante mini ale acestor produse, pe care le pot băga în geantă).

Camelia Zota 2
Sursa foto: Camelia Zota

Recenziile tale de produs sunt foarte informative. Cum analizezi un produs înainte să îți formezi o părere?

Am 2 idei de bază pe care le urmăresc: dacă un produs face ce promite și dacă merită banii. Apoi, mă interesează detaliile, dacă se termină repede, dacă are efecte adverse, dacă utilizarea lui se traduce printr-o experiență plăcută.

O piele sănătoasă în anotimpul rece nu se menține doar prin cosmetice. Ce alimente introduci în dieta ta pentru a-ți îngriji pielea pe timpul toamnei și iernii?

Nu mănânc carne, așa că oricum alimentația mea e bazată pe legume, fructe, lactate și pește. Nu îmi ghidez neapărat alimentația pentru a îngriji pielea, însă evit unele alimente care ar putea înrăutăți felul în care pielea mea arată, cum ar fi zahărul, ciocolata și cafeaua.

Dacă ar fi să recomanzi un produs de skincare pe care-l consideri de nelipsit în orice rutină de îngrijire, care ar fi acesta? De ce?

O rutină de îngrijire este un obicei care dă rezultate în timp și care are nevoie de mai mulți pași pentru a obține ce ne dorim, nu aș putea spune că un pas este mai puțin important decât altul. Însă cred că un produs foarte important și deseori neglijat este crema cu FPS. Conform studiilor, soarele este factorul principal care generează îmbătrânirea pielii și acest lucru ne spune că e important să aplicăm FPS-ul zilnic, nu doar când mergem la plajă.

camelia zota 3
Sursa foto: Camelia Zota

Știm că iubești parfumurile. Care sunt notele pe care le preferi în această perioadă?

Îmi plac foarte mult parfumurile dulci, cu note de mosc, ambră, vanilie, praline, paciuli.

Spune-ne un secret pe care cititorii tăi nu îl știu încă!

Urmează un moment de agitație pe blog în luna decembrie, pentru că am de gând să fac Blogmas (adică să postez zilnic până pe 25 decembrie)! E prima dată când fac chestia asta și sunt curioasă cum va fi.

Tu ce întrebări i-ai adresa Cameliei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca ea să le poată citi!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 8 noiembrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla cum să îți îngrijești pielea în sezonul rece.

Cover - Sursa foto: Camelia Zota
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *