Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Transilvania-Bikers-2016-020
Transilvania-Bikers-2016-020

[Interviu] Dan Morar – „Un biker are o mare pasiune pentru motocicletă și deseori face mari eforturi pentru ea”

Motocicliștii au un caracter aparte – acest lucru este știut de toată lumea. Ca să aflăm cum se deosebește un biker adevărat de cineva care deține o motocicletă, dar și să aflăm mai multe detalii despre comunitatea acestora în țara noastră, am stat de vorbă cu Dan Morar, Președintele Clubului Transilvania Bikers 1990. Clubul de bikeri condus de acesta, organizează, în curând, o ediție aniversară (cea de-a XX-a) a Cluj Bike Fest, un eveniment cu multă distracție, dedicat bikerilor din țară și din afară. Află din acest interviu cum poți participa, unde se desfășoară și ce se întâmplă acolo!

Cum s-a format comunitatea de bikers din Transilvania?

De regulă, nu trebuie mult pentru motocicliști să devină prieteni: ai motocicletă? Și eu am motocicletă. Deja avem ceva în comun. Dacă mai și preferi același tip de drumuri ca și mine, sunt mari șanse să ajungem să ne cunoaștem mai bine. Pe motocicliști ii face fericiți o tură cu motorul și poveștile din pauzele pe care le fac în timp ce călăresc pe motoare.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui biker?

 

Sunt oameni care dețin motociclete si sunt bikeri. Bikerii nu simt nevoia să epateze, nu deranjează în trafic și, mai ales, îi salută pe ceilalți motocicliști care vin din contrasens. Iar dacă un frate motociclist este pe marginea drumului și are probleme, oprește musai să vadă dacă poate să ajute.

Un biker are o mare pasiune pentru motocicletă și deseori face mari eforturi pentru ea. De aceea, i se spune și că e un stil de viață, pentru că mereu compari prețul oricărei achiziții cu ceva ce ai cumpăra „pentru motor”. Dacă preferi să „investești” banii în motoare și faci sacrificii pentru călătorii cu motorul sau pentru a te întâlni cu alți motocicliști la diferite evenimente organizate de către cluburile moto, s-ar putea să fii biker, ca să îl parafrazăm pe Adrian Cucu, biker și el.

În curând va avea loc ediția XX a Cluj Bike Fest. Cine poate participa la acest eveniment?

Transilvania Bikers 1990, organizează a 20-a ediție a Întrunirii moto Cluj Bike Fest 2017. Poate participa orice pasionat de motociclete și de distracție. Vom oferi celor care sunt prezenți la Cluj Bike Fest 2017, ediția aniversară, cât mai multe oportunități de distracție.

Povestește-ne puțin despre cum se desfășoară o ediție a Cluj Bike Fest.

E un loc unde se revăd prieteni vechi și se fac prieteni noi. Pe lângă mâncare și băutură, vom face concursuri distractive și de îndemânare pe motociclete. Am invitat formații care susțin concerte rock în special.

Vom avea un poligon de tir, o demonstrație de tatuaje, un show cu flăcări și bineînțeles Parada Moto.

Ce va aduce în plus această ediție aniversară?

Pe lângă surprize distractive, vom avea invitat un echipaj SMURD care să facă o demonstrație de prim ajutor în caz de accident.

Totodată, Dorin Racz, care a câștigat locul 6 la Concursul Modial AMD al Constructorilor de Motociclete în 2016 cu o motocicletă care a fost prezentă și la întrunirea noastră de anul trecut, va prezenta o nouă creație: motocicleta comemorativă Goodbye to Gravity.

Fiecare ediție vine cu o paradă a motoarelor prin Cluj. Care este traseul acesteia?

13331068_610717815749678_7341751348792138164_n

Parada moto se va desfășura pe următorul traseu:

Camping Eldorado – Gilău – Florești – intrare în Cluj-Napoca – str. Bucium – str. Primăverii – str. Izlazului – str. Frunzișului – str. Observatorului – Calea Turzii – Piața Cipariu – retur.

Defilarea va avea loc sâmbătă 3 iunie, ora 12. Rolul acestei parade este de a atenționa ceilalți participanți la trafic despre existența motocicliștilor pe drumurile publice și de a aduce mai mult respect in trafic. Parada este organizată cu sprijinul Politiei Rutiere Cluj.

Care este costul participării și de unde poți achiziționa un bilet?

Biletele se pot achiziționa de la intrare. Costul biletului, care include intrarea pe 3 zile, concerte, cazare, concursuri și multă distracție, este de 40 de lei.

Câți participanți așteptați la ediția din acest an?

Suntem pregătiți pentru oricâți participanți ar veni. La edițiile anterioare am avut peste 2000 de invitați, nu doar din Romania. Au venit motocicliști din Ungaria, Germania, Serbia, Polonia, Olanda și chiar din Israel.

Dintre edițiile anterioare, care este cea mai memorabilă?

Transilvania-Bikers-2016-020

E ca și cum ai întreba un părinte pe care din copiii lui îl iubește mai mult. Faze de povestit ar fi de la fiecare în parte. De exemplu, de la ultima, să vezi concursul de alunecat pe linoleu, în timp ce în boxe cânta „tzâpă-te pe linoleu”, piesa care a fost compusa de Truda tot la o întrunire moto Transilvania Bikers.

Care este partea ta preferată în a fi un biker?

Normal, pentru mine partea cea mai frumoasă este „datul cu motorul”. Și in special turele făcute cu motorul în munți, pe trasee enduro. Sigur că și când călătorim pe asfalt este frumos, mai ales pe curbe. Însă, mai presus de toate, este timpul petrecut cu prietenii motocicliști, care are un farmec aparte.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *