Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
produse la preturi accesibile
produse la preturi accesibile

[Interviu] Iguanitza (Be a Masterpiece) – „Există produse foarte bune la prețuri accesibile, cu ingrediente ok”

Cunoscută în mediul online sub pseudonimul Iguanitza, Alexandra este una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de beauty și lifestyle din România. Ea a început să scrie pe blogul ei, Be a Masterpiece, în 2010, iar acum îl îmbină cu un canal de Youtube unde face și tutoriale de machiaj. Fiind un influencer în ceea ce privește cosmeticele și lifestyle-ul, i-am adresat câteva întrebări care să te influențeze în cel mai bun mod. Te invit să descoperi câteva sfaturi despre rutina de îngrijire a pielii, dar și despre cum poți să deosebești cosmeticele originale de cele copiate. Iar dacă ai întrebări, i le poți adresa la finalul interviului!

Dacă ar fi să îți definești stilul în maxim 5 cuvinte, care ar fi acelea?

Nonconformist, original, amuzant.

Cum arată rutina ta de dimineață în sezonul rece?

În sezonul rece tenul meu devine puțin mai uscat și atunci trebuie să schimb și produsele de skincare. Îmi curăț fața cu o apă micelară, aplic o cremă de ochi, crema de față un pic mai hidratantă, pentru temperaturile scăzute, apoi încep să mă machiez. Nu schimb neapărat și produsele de machiaj, cred că baza este importană – produsele de îngrijire.

img_7084

Sursa foto: Be a masterpiece

Care e trendul tău preferat de machiaj din tendințele acestei ierni?

Uite, să știi că nu urmăresc trendurile, dar am aruncat o privire datorită acestei întrebări. Am văzut că „se poartă“ buzele în culori închise, un „trend“ pe care eu l-am adoptat înainte de a deveni un „must“.

Pe blogul tău faci recomandări și recenzii de produse. Care e produsul pe care l-ai recomanda oricui, în orice moment și de ce?

Uleiul de cocos! Probabil că lumea s-a săturat deja să audă de acest ulei, dar chiar face minuni și poate fi folosit de către oricine și în mai multe feluri. Poate fi folosit ca și demachiant, ca și produs de îngrijire/hidratare, ca și tratament pentru părul deteriorat/uscat. E un produs accesibil, un produs care înlocuiește alte produse mai scumpe, de exemplu. Căutăm mereu crema potrivită, crema care promite multe, crema scumpă, dar uleiul de cocos este chiar un produs esențial, care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.

15003406_1159161420817895_1631457521223442176_o

Sursa foto: Be a masterpiece

Ai lansat o campanie „antifake”, prin intermediul căreia încerci să atragi atenția asupra cosmeticelor falsificate și pericolele acestora. Spune-ne, te rog, de ce e important să ne asigurăm că folosim cosmeticele originale și nu copii ale acestora.

Oh, ce întrebare bună. Mulțumesc. Mă lupt și sper ca mesajul meu să ajungă la cât mai multe persoane. Nu este de joacă cu produsele astea. Dacă în ceea ce privește accesoriile contrafăcute, lucrurile sunt mai simple și mai puțin periculoase, nu la fel este situația cu cosmeticele – care se absorb în piele. Nu este vorba neapărat de faptul că un brand renumit este copiat, este vorba că acea copie are ingrediente foarte periculoase (lipici, benzină, urină, otravă și alte „ingrediente”).

Din păcate, lumea e naivă, nu se informează și cade în capcana aceasta.

Există produse foarte bune la prețuri accesibile, cu ingrediente ok, care respectă normele și care au fost produse într-un mediu mai steril.

Cum îți îngrijești pielea în această perioadă? Faci ceva diferit de restul anului?

Am grijă mereu să mă demachiez, fie că port un machiaj complet sau doar puțin. Seara aplic ulei de cocos pe ten, iar pielea corpului o hidratez cu un unt de corp.

12841367_979913222076050_6572321983402277936_o

Sursa foto: Be a masterpiece

Dacă ar fi să alegi o culoare pentru perioada aceasta, care ar fi ea și de ce?

Pot să aleg negru? Mov. Mov este culoarea mea preferată și parcă scoate orice ținută din „anonimat”.  Oh, ca să nu mai vorbesc de rujul mov care atrage toate privirile.

Ai voie să interzici un trend din această iarnă. Care e acela?

„No brows” – nu știu ce trend e ăsta, dar arată chiar ciudat o față fără sprâncene sau cu sprâncenele decolorate. Trendurile astea ar trebui să rămână pe „catwalk” și să nu se transfere și în viața de zi cu zi.

15068426_1159026854164685_3972549410555533691_o

Sursa foto: Be a masterpiece

Linie de tuș dramatică sau buze în culori puternice? De ce?

Dacă mă întrebai acum câțiva ani, răspuneam cu prima variantă. Dar acum aleg buzele în culori puternice – completează machiajul și îți oferă oarecum și o atitudine interesantă.

Spune-ne un secret pe care cei care te urmăresc nu îl știu încă!

Atunci nu ar mai fi un secret. Adevărul este că nu am secrete, am fost mereu sinceră și cred că lumea mă cunoaște așa cum sunt eu, mai ales prin intermediul aplicațiilor de Social Media. Sunt deschisă și nu mă ascund.

Tu ce întrebări i-ai adresa Alexandrei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca ea să le poată citi!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 29 noiembrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla alte sfaturi de frumusețe pentru sezonul rece.

Cover - Sursă foto: Be a Masterpiece
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *