Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
maria-dragason_1
maria-dragason_1

[Interviu] Maria Dragason: „îmi place să-mi „asortez” machiajul cu starea de spirit, cu anotimpul, cu evenimentul la care trebuie să merg”

Machiajul trebuie adaptat ținutei și evenimentului, iar pentru că garderoba noastră se schimbă datorită temperaturilor în scădere, va trebui să adaptăm machiajul, noilor elemente din garderobă. Pentru a ne da seama cum să facem această tranziție, am stat de vorbă cu Maria Dragason, makeup artist și blogger de beauty, și-am descoperit câteva sfaturi numai bune!

Maria Dragason, cunoscută în online sub pseudonimul Special Koko, oferă pe blogul ei sfaturi și idei de machiaj de mai bine de 7 ani. Ea s-a format singură în arta machiajului, ulterior obținând și calificări în domeniu. Blogul ei a fost distins cu premiile „Best Beauty Blog” și „Best Use of Video in Blogging” la Digital Divas din 2015. Te invit să descoperi sfaturile Mariei în materie de machiaj și să îi adresezi întrebări în comentarii:

Machiajul e unul dintre cele mai fascinante „accesorii” în imaginea unei femei. Care este look-ul care te reprezintă cel mai mult?

Nu cred că există sau, cel puțin, nu-mi vine unul în minte momentan. Ce știu sigur e că-mi place să-mi „asortez” machiajul cu starea de spirit, cu anotimpul, cu evenimentul la care trebuie să merg, deci e mereu diferit în funcție de cum mă simt.

P.S. : Poate totuși ceva cu puțin sclipici :).

maria-dragason_5

Sursa foto: Special Koko

Care sunt pentru tine diferențele dintre un machiaj de vară și unul tomnatic?

Dacă te referi la nuanțe, ei bine, pentru mine vara e plină de culori vibrante și combinații inedite și curajoase. Toamna mă îndrept spre tonuri de pământ sau cele care evocă natura. În ceea ce privește machiajul de zi cu zi, vara e, cel mai probabil, anotimpul look-urilor „no make-up make-up” (n.r. machiajul care nu se observă la o primă vedere) sau celor cât mai simple, datorită temperaturilor ridicate. Toamna, în schimb, putem să introducem mai multe produse în rutina zilnică.

Cum poți face tranziția de la vară la toamnă când vine vorba de machiaj?

Destul de simplu, introduci texturi mai groase sau pudrate, tonuri mai închise, tușe mai dramatice și tot așa.

maria-dragason_2

Sursa foto: Special Koko

Care este produsul de machiaj de care nu te desparți toamna?

Același produs de machiaj de care nu mă despart tot anul – concealer. Fetele cu cearcăne genetice vor înțelege :).

Cum ar trebui să se schimbe rutina de îngrijire a pielii în această perioadă?

Rutina de îngrijire ar trebui să rămână aceeași ca în timpul verii, zic eu, dar să includă exfoliere (după o vară lungă) și extra hidratare (hey, temperaturi scăzute!). Nu uitați de factorul de protecție solară!

Ce părere ai despre trendurile în machiaj pentru sezonul toamnă-iarnă?

Sunt destul de multe care-mi plac și care mă fascinează. Aș include aici grafismul, deși nu-l văd prea curând adoptat, buzele în culori gotice, ochii smokey, sclipiciul (ce surpriză!), tonurile de cupru și piersică și ar mai fi câteva despre care cred că o să vorbesc pe îndelete pe blog.

maria-dragason_3

Sursa foto: Special Koko

Ce anume trebuie evitat, din punctul tău de vedere, în machiajul de toamnă?

Nu știu dacă există greșeli specifice acestui anotimp. Eu, cel puțin, nu mă gândesc la niciuna. Le-aș sfătui pe fete să evite aceleași lucruri ca în fiecare sezon: fond de ten de altă nuanță decât gâtul/pieptul lor, fardurile nedifuzate, sprâncenele conturate excesiv și tot așa.

Ce sfaturi le oferi celor care acum descoperă machiajul?

Să se distreze, să nu le fie frică să experimenteze și să descopere noi tehnici și culori, să încerce lucruri în afara sferei lor de confort și, evident, să mă urmărească pe Youtube pentru sfaturi și trucuri :).

maria-dragason_4

Sursa foto: Special Koko

Care e trucul tău preferat de machiaj?

Sunt foarte multe și mi-e dificil să aleg unul care să obțină acest titlu, dar dacă tot ai pomenit de începătoare, îmi amintesc un truc pe care l-am descoperit când eram și eu „boboacă” – să aplic fardul peste o bază cremoasă pentru o pigmentație mai puternică.

Spune-ne un secret pe care cititorii tăi nu îl știu încă!

Am blog-ul de peste 7 ani, așa că nu știu dacă mai e ceva ce cititoarele mele nu știu încă despre mine, dar hai să încercam ceva de sezon: nu am patinat niciodată de frică să nu fiu tăiată pe față/mâini.

Tu ce întrebări i-ai adresa Mariei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca Special Koko să le poată citi!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 4 octombrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla mai multe despre ținutele de toamnă, acum că anotimpul și-a intrat în drepturi. 

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *