Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
conferinta
conferinta

Melania Andrișan – „ITCamp este o conferință grozavă pentru comunitatea românească de IT”

O nouă ediție a ITCamp va avea loc la Cluj-Napoca între 25 și 26 mai. Conferința adună la Cluj mai mulți speaker de renume din domeniul IT, pentru a dezbate și dezvolta teme de interes. Printre aceștia se numără și Melania Andrișan, Solution Architect, parte din CTO Team la Haufe Group. Melania are o certificare TOGAF pentru arhitectură și este active în comunitatea conferențiară încă din facultate. I-am adresat câteva întrebări pentru a afla mai multe despre aceasta. Te invităm să le citești.

Spune-ne câteva lucruri despre tine. Unde ai studiat, unde lucrezi?

Am studiat la Universitatea Politehnică din Timișoara, unde am o diplomă de master în Ingineria Automatizării. De atunci, am lucrat în mai multe companii din Timișoara. În prezent, lucrez ca Solution Architect pentru Haufe Group, în biroul lor din Timișoara.

Care este ziua ta obișnuită la muncă?

Uneori ajung să scriu cod toată ziua, alteori sunt pline cu întâlniri, iar alteori trebuie să mă pregătesc pentru prezentări pe care le țin în companie sau la conferințe. Documentația îmi ia și ea o bucată destul de mare din timpul de muncă.

Ce te-a inspirat să fii activă în comunitate?

În timpul anilor studenției de la universitatea mea, am avut oportunitatea să îmi ajut niște prieteni de la Microsoft Student Parteners de pe plan local, cu o serie de laboratoare și prezentări. Astfel, am descoperit că îmi place mult să ajut alți oameni și să învăț, așa că, ori de câte ori am ocazia, îmi face plăcere să îmi prezint ultimele rezultate unui public interesat din interiorul companiei mele sau la o conferință.

Există anumite lucruri  pe care îți dorești să le fi știut la începutul carierei tale?

Îmi doresc să fi știut că este mai bine să îți împărtășești tare și clar gândurile altor oameni când ai probleme. Este mai bine să spui unele lucruri cu voce tare decât să aștepți ca oamenii să se prindă de gândurile tale.

Ai putea să recomanzi o serie de cărți, resurse, pe care tinerii profesioniști în IT ar putea să le găsească folositoare?

O descoperire recentă care se adresează în special femeilor din lumea tehnică, dar este de asemenea benefică pentru bărbați, pentru a ne înțelege mai bine, este „Lean In”, de Sheryl Sandberg, COO la Facebook. Această recomandare se poate schimba la fiecare câteva  luni, dar pentru moment, este favorita mea.

Ce faci pentru a-ți „reîncărca bateriile”? Care sunt hobby-urile tale? Ai timp pentru ele?

Când am timp pentru asta, îmi place să alerg. Însă este tot mai dificil în ultimul timp, deoarece am o fetiță foarte solicitantă, care a intrat de curând în viața mea și de obicei noaptea, când ea doarme, citesc de pe Kindle foarte mult

Dacă ai putea să te întorci în timp și să alegi o altă profesie (în afara IT-ului), care ar fi aceasta?

Poate aș alege profesia de pilot de avion. Întotdeauna am văzut această meserie plină de farmec și care le permite celor care o practică să călătorească în jurul lumii. Sau un astronaut… Însă acestea nu se împacă foarte bine cu viața de familie, așa că poate că nu este o idee atât de bună până la urmă.

Ce crezi despre IT Camp și ce te adduce aici?

Cred că este o conferință grozavă pentru comunitatea românească de IT, care a crescut într-un ritm amețitor în ultimii ani. Dezvoltatorii ocupați au un cost redus, este un loc ușor de găsit unde ei pot asculta și interacționa cu unii dintre cei mai mari speakeri, de la conferințe europene și nord – americane mai mari și mai faimoase.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *