Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Munchen, destinația perfectă pentru un city break

O destinație de city break, care vă poate desprinde de rutina zilnică, este orașul Munchen din Germania. Majoritatea când aud de Munchen se duc cu gândul la celebrul festival al berii Oktoberfest, la echipa de fotbal Bayern Munchen și la autoturismele BMW. Dincolo de aceste branduri, capitala Bavariei are mult mai multe de oferit, iar o vizită în acest oraș va fi de neuitat și veți dori să mai mergeți și a doua oară.

Pentru a ajunge în Munchen aveți la dispoziție curse aeriene cu companii low-cost (singurul dezavantaj fiind că toate cursele low-cost aterizarea se face pe aeroportul Memmingen Munich, situat la 110 km de Munchen, dar de aici sunt autobuze care vă duc în oraș), dar și cu companii mari (dezavantajul în cazul de față fiind prețul piperat). Dacă vă este teamă de avion, există posibilitatea să ajungeți cu trenul și cu autobuzul, dar trebuie să luați în calcul faptul că drumul va fi de aproximativ o zi.

Foarte multe obiective turistice sunt în zona centrală a orașului. Există și puncte de atracție mai îndepărtate de centru, dar nu trebuie să vă descurajați pentru că rețeaua de transport în comun este foarte bine pusă la punct și veți putea ajunge ușor aproape în orice locație. Iată ce trebuie să nu ratați în Munchen:

Marienplatz

marienplatz-munchen-germania_6516187

Sursă foto: © Gary718

Marienplatz sau Piața Centrală este primul loc care trebuie văzut în capitala Bavariei. Clădirea Primăriei cu turnul înalt de 79 de metri, Columna Fecioarei Maria, Glockenspiel sau dansul sfinților din ceasul catedralei, care are loc în fiecare zi la orele 11.00, 12.00 și 17.00, Fischbrunnen sau Fântâna Peștilor, berăriile tradiționale în care trebuie să beți o bere și spațiile comerciale.

Frauenkirche

frauenkirche-munchen-germania_39990724

Sursă foto: © Kyrien

Frauenkirche sau Biserica Maicii Domnului este catedrala din Munchen, un impunător monument gotic, construit din cărămidă roșie. Unul dintre cele mai importante monumente din catedrală este mormântul împăratului Ludwig al IV-lea al Bavariei.

Palatul Nymphenburg

palatul-nymphenburg-germania_33224752

Sursă foto: © Jorisvo

Palatul Nymphenburg este palatal monarhilor bavarezi, un simbol al opulenței aristocrației. Merită vizitat și datorită parcului impresionant în care este amplasat.

Poțile orașului

portile-munchenului_38785566

Sursă foto: © Daniel M. Cisilino

Cele trei porți ale orașului care au supraviețuit dintr-un total de patru: Sendlinger Tor, Isartor și Karlstor. În Evul Mediu, orașul era apărat de un zid cu patru turnuri. Cele trei porți sunt rămășițele sistemului de apărare a orașului.

Muzeul BMW

muzeul-bmw-munchen_56868485

Sursă foto: © Glacyer

Muzeul BMW este mai departe de centrul orașului, dar puteți ajunge folosind mijloacele de transport în comun. În apropiere se află și Olympia Park, zona care a găzduit Jocurile Olimpice din 1972, deci puteți împușca doi iepuri dintr-o lovitură.

Desigur că Munchenul are mult mai multe de oferit decât cele cinci mari obiective turistice care nu trebuie ratate. Cârnații, covrigii și berea sunt alte trei must-have-uri care trebuie bifate în Munchen. Luați în calcul faptul că Munchenul este un oraș scump din toate punctele de vedere: cazare, transport, intrare la obiectivele turistice etc.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *