Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 10 destinații turistice pentru gurmanzi

Dacă atunci când călătorești îți place să încerci câte puțin din cât mai multe specialități gastronomice din zona pe care o vizitezi, această listă e pentru tine. În cele ce urmează îți voi prezenta cele mai interesante călătorii, din punct de vedere gastronomic.

Paris, Franța

crepes-suzettes_64919891

Sursă foto: © Akalashnikov00

Toată lumea recunoaște meritul francezilor în bucătărie. Este una dintre cele mai elegante incursiuni gastronomice, iar tu, ca iubitor de mâncare, nu poți să treci prin Franţa fără să guști un croasant autentic, o baghetă, macarons și să nu uităm de renumitele crepes suzettes. Însă trebuie să te încumeți să guști și din extravagantele preparate precum fois gras sau escargot.

Barcelona, Spania

fideua_25969194

Sursă foto: © Juan Moyano

Zona Cataloniei din Spania are una dintre cele mai interesante gastronomii europene. Aici poți degusta Fideua, un preparat catalan, asemănător Paellei. Totodată poți opta între alte preparate catalane sau preparate tradiționale spaniole. Nu uita să acompaniezi masa cu un desert Crema Catalana și un pahar de sangria.

Bologna, Italia

spaghete-bolognese_41150259

Sursă foto: © Kosta Manzhura

Iubitorii de pizza și paste nu pot rata pe lista de călătorii colțul de rai al bucătăriei italienești, Bologna. Desigur, paste și pizza se găsesc în toată Italia, însă Bologna e renumită pentru excelența sa gastronomică. Nu degeaba există un sos delicios care-i poartă numele (salsa a la bolognese). Să nu uiți să deguști și tortellini autentici, acesta e locul în care au fost inventați. La finalul mesei savurează un gelato autentic delicios și-un pahar de vin.

Londra, Regatul Unit

english-breakfast_36546197

Sursă foto:© Baibaz

Deși atunci când te gândești la Marea Britanie, nu te gândești în mod explicit la mâncărurile tradiționale, gastronomia britanică câștigă teren pe plan internațional. Trebuie să îți începi ziua cu un mic dejun englezesc, apoi să savurezi „Fish and Chips” (cartofi prăjiți și pește pane) la prânz. Toate astea, alături de o halbă de bere Guiness, bere irlandeză. Că tot veni vorba, poți trece și prin Irlanda, să petreci o seară într-un irish pub.

Frankfurt, Germania

strudele-germane_4887977

Sursă foto: © Natallia Khlapushyna

Dacă te gândești că în Germania poți merge doar pentru bere, te înșeli amarnic. Frankfurt este doar unul dintre orașele unde poți savura minunatele preparate precum șnițele, frankfurter, wrusti sau ștrudele. În plus, Germania are muzee dedicate mâncării. Dacă faci un tur al Germaniei poți vizita muzeul ciocolatei în Cologne, muzeul condimentelor în Hamburg, muzeul currywrust-ului în Berlin, muzeul pâinii în Ulm și nu în ultimul rând, muzeul berii și al Oktoberfest în Munich.

Zurich, Elveția

emmantaler-elvetian_18359800

Sursa foto: © Marazem

Știi deja de șvaițerul elvețian, Emmantaler-ul delicios, plin de găuri, sau ciocolata elvețiană Lindt, extrem de delicioasă. Dacă la asta adaugi și specialitățile fondue, îți dai seama că ai ajuns într-un colț de rai. Și când te gândești că există și un spa cu ciocolată, aproape că îți vine să și rezervi biletul de avion, nu-i așa?

Grecia

mancare-greceasca_10405165

Sursă foto: © Pavlos Rekas

Nu m-am putut hotărî pentru un singur loc din Grecia, așa că indiferent dacă mergi în peninsulă sau în oricare dintre insulele grecești, trebuie să încerci mâncarea tradițională. Nu poți pleca de acolo fără să savurezi un Gyros, o Moussaka și pentru desert o bucată de baklava.

Tokio, Japonia

mancare-japoneza_68436921

Sursă foto: © Rodrigo De Souza Mendes Junqueira

Ne îndepărtăm de bătrânul continent european, însă ne îndreptăm privirea spre la-fel-de-bătrânul continent asiatic. Când vine vorba de mâncăruri cu tradiție, japonezii sunt cei care excelează. Fie că vrei un bol de ramen sau un platou de sushi, curry în stil japonez sau alte delicatese, știi că trebuie să le acompaniezi cu un pahar de sake și o ceașcă de ceai verde.

New Delhi, India

mancare-indiana_17901090

Sursă foto: © Joseph Gough

Mâncarea indiană e o altă capodoperă culinară asiatică și nu trebuie să te sfiești să încerci de toate! Începe prin a savura diferitele tipuri de curry, Tikka masala, diferite tipuri de chutney sau alte delicatese și acompaniază-le cu un lassi de mango sau un chai. Iar ca o gustare între mese, poți savura o Samosa.

New York, SUA

hot-dog_21187614

Sursă foto: © Draghicich

Trecem din orient în occident și îți recomand să călătorești în New York City, Statele Unite ale Americii pentru a avea o experiență gastronomică inedită. Pe lângă clasicele mâncăruri stradale precum hot dog-ul, bagels, gogoși sau corndogs, ai opțiunea de a gusta din mâncăruri din întreaga lume. New York este casa multiculturalității și există câte un loc cu preparate din fiecare cultură.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *