Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în Germania

Celor care le place să călătorească preferă de obicei să mănânce mâncăruri locale, specifice zonei pe care o vizitează. Dacă te numeri printre călătorii gurmanzi și urmează să mergi în Germania într-o călătorie, iată care sunt mâncărurile pe care trebuie să le încerci pe parcursul șederii tale.

Schnitzel

snitel_19139076

Sursă foto: © Bogdan Chirap

Clasicul șnițel, preluat și de bucătăria românească, este originar din Germania. Este făcut dintr-o felie de carne (de obicei de vită, însă acum se prepară și din alte cărnuri precum porc sau pui), aplatizată cu ciocanul, trecută prin făină, ou și pesmet și prăjită în ulei. Este servită de obicei alături de o porție de cartofi prăjiți sau legume, cu un sos și o bucată de lămâie pentru potențarea aromei.

Berliner

berliner_37556642

Sursă foto: © Darius Dzinnik

Acest desert se referă la un fel de gogoși fără gaură, prăjite în ulei și umplute cu gem sau diferite creme (foarte asemănătoare cu gogoșile făcute de români). Conțin o cantitate mare de ouă, lapte și făină, amestecate cu drojdie, iar umplutura se introduce cu o seringă, după prăjirea acestora. De anul nou, una dintre gogoși se umple cu muștar și se pune lângă cele cu gem pentru a face o glumă cuiva.

Bere

bere-nemteasca_47176807

Sursă foto: © Pfluegler

Nemții se mândresc cu berea lor și aproape fiecare sat are o berărie locală care produce bere de calitate. Legislația din Germania îi obligă pe berari să folosească doar ingredientele naturale în producerea băuturii alcoolice: apă, malț și hamei.

Tort Pădurea Neagră

tort-padurea-neagra_19773361

Sursă foto: © Erwin Purnomo Sidi

Acest desert are ceva în comun cu Dunărea. Amândouă își încep călătoria din munții Pădurea Neagră! Dunărea și-a croit drum până la Marea Neagră, dar tortul numit după munții din care provine a devenit faimos în lumea întreagă. Tortul este format din mai multe straturi de blat de ciocolată cu frișcă și bucăți de cireșe și decorat cu și mai multă frișcă, cireșe și ciocolată răzuită. În mod tradițional, este adăugat blatului un lichior din cireșe amare, numit Kirsch.

Currywrust

curry-wrust_54466260

Sursă foto: © Jan Sommer

Un alt aliment pentru care nemții au căpătat notorietate în lumea întreagă este cârnațul, în diferite varietăți. Dacă ai timp, încearcă cât mai multe sortimente, însă nu omite nicidecum currywrust-ul. Practic este un cârnaț acoperit într-un sos de roșii cu curry și servit alături de cartofi prăjiți sau cu muștar. Este consumat deseori alături de o halbă de bere în timpul festivalurilor.

Pretzel

pretzel_10175825

Sursă foto: © Carmen Steiner

Faimosul covrig bavarez e imposibil de uitat. Făcut dintr-un aluat dulceag și presărat cu cristale mari de sare, covrigul îți trimite papilele gustative într-o lume nouă, unde totul e absolut delicios. Covrigul poate fi savurat de unul singur ca gustare sau la mic dejun, alături de un wrust. Alte toppinguri posibile de pe covrigi sunt semințele, condimentele sau sosurile.

Eintopf

eintopf-tocanita-nemteasca_59974198

Sursă foto: © Sergii Koval

Eintopf e un fel de tocăniță nemțească însă motamot denumirea se traduce „într-o oală” și se referă mai degrabă la modul de preparare decât la aliment în sine. Practic, tocana se vrea a fi un amestec între diferite legume și un fel de carne și se servește de obicei caldă. Legumele sau felul de carne folosit variază de la regiune la regiune.

Rote Grutze

rote-grutze_69225413

Sursă foto: © Ildipapp

În acest desert se folosește orice fruct care e roșu sau asemănător (căpșuni, zmeură, mure, afine, cireșe, coacăze negre și roșii) pentru a face o pastă de fructe/budincă roșie. Fructele spălate și curățate de sâmburi (cireșele) sunt fierte cu zahăr, apă și amidon din porumb pentru a forma un fel de gem gelatinos care se mănâncă de obicei cu înghețată de vanilie, cremă sau frișcă.

Spaetzle

spaetzle_20815602

Sursă foto: © Kabvisio

Acest preparat este cel mai delicios atunci când este preparat în casă, însă există multe restaurante care le prepară și le servesc. Spaetzle se referă de fapt la tăițeii sau gălușcuțele făcute din ouă, făină și sare și se pot adăuga în diverse feluri de mâncare sărate sau dulci.

Eisbein

eisbein_45601476

Sursă foto: © Alexander Raths

Eisbein e de fapt o friptură făcută pe o articulație de porc. Carnea este gătită pentru mai multe ore, împreună cu diferite ingrediente, până capătă o culoare roz. Apoi este alăturată unui „glob” din piure de cartofi sau mazăre.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *