Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
patinaj
patinaj

Patinajul este mult mai ușor decât crezi

Patinajul este o activitate pe care o poți practica la orice vârstă și te poate ajuta să îți îmbunătățești echilibrul și coordonarea. Pe lângă beneficiile pe care le aduce condiției tale fizice, patinajul este cu adevărat distractiv atât pentru copii cât și pentru cei mari.

Dacă nu ai reușit până acum să patinezi de unul singur, află că nu ai nevoie de nimic mai mult decât perechea potrivită de patine și accesul la un patinoar. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai mai mult curaj data viitoare când ieși pe gheață:

Alege patinele potrivite. Indiferent dacă le închiriezi sau îți cumperi propria pereche, ai grijă să alegi mărimea potrivită. Nu ai nevoie de un model foarte scump sau sofisticat, important este să te asiguri că acestea sunt bine fixate pe piciorul tău și că le porți așa cum trebuie.

În caz că nu reușești de unul singur, întreabă unul din oamenii care lucrează la patinoar. Cu siguranță nu ești nici prima, nici ultima persoană care are nevoie de ajutor.

Fă primul pas! De îndată ce te-ai încălțat cu patinele, urmează să treci la acțiune. Majoritatea patinoarelor au un covoraș exact la intrare care face posibil mersul în siguranță până ajungi pe gheață. Așadar, în primele momente este foarte puțin probabil să îți pierzi echilibrul și să cazi.

Imediat ce ajungi pe gheață nu e nevoie să prinzi viteză ca un profesionist. Folosește gardul din jurul patinoarului pentru primii câțiva pași. Poate dura ceva, dar într-un final vei reuși să mergi de unul singur fără să trebuiască să te sprijini de gard.

Fii gata pentru prima căzătură! Pentru că cel mai probabil, se va întâmpla. Cum nimeni nu s-a născut învățat, căzăturile și micile accidente fac parte din procesul de învățare. Secretul echilibrului este să ții genunchii îndoiți și să ai grijă ca mâinile tale să nu se balanseze prea mult pe lângă tine.

Ca să te ridici după o căzătură, folosește în primul rând mâinile pentru sprijin. Așază primul picior între mâini, iar apoi adu-l și pe celălalt în aceeași poziție, cu grijă. Mișcările prea bruște ar putea să conducă la o altă căzătură, așa că ar trebui să îți păstrezi răbdarea și să îți acorzi puțin timp.

 

Patinajul pe gheață este distractiv, așa că bucură-te de momentele petrecute la patinoar. De îndată ce reușești să îți păstrezi echilibrul și faci primii tăi pași, vei vedea că restul este floare la ureche. Gheața patinoarului îți va susține mișcările și te va ajuta să prinzi din ce în ce mai multă viteză.

Patinoarul reușește să fie un mediu sigur și distractiv datorită dispozitivului climachek, care supraveghează funcționarea instalației, identificând punctual problemele acesteia și sursele lor.

Pe www.frigotehnics.ro găsești soluții nu doar pentru sistemele de refrigerare, dar și pentru cele de aer condiționat și pompe de căldură, care aduc efecte benefice asupra consumului de energie și al performanței.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *