Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
trombone_and_trumpet_in_chapel
trombone_and_trumpet_in_chapel

Povestea din spatele unor cântece de Crăciun celebre

Sărbătorile de iarnă nu ar mai avea același farmec dacă nu ar fi și colindele și cântecele de Crăciun. Dacă fiecare țară are propriile cântece tradiționale, există câteva melodii care sunt cunoscute peste tot în lume.

V-ați întrebat vreodată care este povestea din spatele lor? Sau cine le-a scris? Noi vă prezentăm povestea care stă la baza a trei melodii de Crăciun foarte cunoscute.

„O, Holy Night”

Este unul dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun. Povestea lui începe în Franța, în 1847, când un preot dintr-un mic oraș din Franța a „comandat” unui poet să scrie un poem pentru enoriași, pentru a fi citit în preajma Crăciunului. Poemul a fost scris și purta numele „Cantique de Noel”. Autorul a considerat că ar fi fost potrivit să fie transformat în cântec, lucru care s-a și întâmplat. Timp de zece ani a fost tolerat de Biserica Catolică, iar melodia a devenit foarte cunoscută. În momentul în care preotul nu a mai slujit biserica, mai marii Bisericii Catolice s-au răzgândit și au interzis „Cantique de Noel”. Un alt poet, un american singuratic și hoinar, a auzit cântecul și l-a „dus” acasă, i-a mai adăugat câteva versuri, i-a schimbat titlul în „O, Holy Night” și a devenit ceea ce știm și noi astăzi.

„I’ll be home for Christmas”

Cunoscută mai ales din interpretarea lui Frank Sinatra, a fost scrisă pentru soldații care nu puteau să se întoarcă acasă în perioada sărbătorilor de iarnă. După ce a fost înregistrată în anul 1943, melodia nu a mai fost difuzată la radio în Marea Britanie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru că se considera că scade moralul populației.

„Winter Wonderland”

A fost compus în 1934. Versurile îi aparțin lui Dick Smith, iar muzica este a lui Felix Bernard. Deși este o melodie ritmată, cu versuri optimiste, povestea care stă la baza textului este tristă. Dick Smith era bolnav de tuberculoză în momentul în care a scris versurile. Credea chiar că nu se va mai vindeca niciodată. În căutarea leacului pentru boala sa, a mers într-un sanatoriu într-o zonă montană. În perioada iernii, într-o zi a văzut de la geamul încăperii sale, mai mulți copii care se jucau fericiți în zăpadă. Acea scenă l-a inspirat pentru a scrie textul melodiei.

Cover - Sursa foto: wikimedia.org

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *