logo
Generic filters
Exact matches only

Descoperă magia Sărbătorilor la Târgurile de Crăciun din Transilvania

Târgul de Crăciun a devenit o tradiție în marile capitale europene, dar și în orașele mai mici, care sunt decorate în această perioadă cu nenumărate ornamente și luminițe de Sărbători. Istoria acestor târguri în Europa se întinde pe o perioadă de peste 600 de ani. Încă din secolul XVI erau organizate evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în jurul bradului, într-o atmosferă unică.

În România, chiar dacă ele nu au o tradiție îndelungată, târgurile de sărbători devin tot mai spectaculoase, iar numărul lor crește de la an la an. Astfel, chiar dacă nu îți dorești să părăsești granițele tării, poți avea parte experiențe de neuitat la târgurile locale de Crăciun.

Descoperă principalele târguri din Transilvania din acest an și plănuiește să vizitezi măcar câteva dintre ele pentru a te bucura la maxim de magia sărbătorilor de iarnă.

 1. Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își așteaptă vizitatorii în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2019, în locația sa din Piața Unirii. Aici te vor învălui aromele de ciocolată caldă, vin fiert, dar și cele ale preparatelor tradiționale gătite pe loc. Cele 89 de căsuțe ale diverșilor comercianți, caruselul cu 3000 de luminițe, igluul urșilor polari și diversele jocuri vor trezi, cu siguranță, emoția sărbătorilor în fiecare vizitator.

Atracțiile principale sunt:

 • Căsuța lui Moș Crăciun

Ca în fiecare an, nu lipsește căsuța specială în care poposește moșul. Zilnic, în interiorul acesteia, elfii jucăuși îi așteaptă pe toți copiii, cărora le pregătesc diverse activități. Printre acestea se regăsesc jocurile de societate și diverse ateliere de creație.

Toate activitățile se desfășoară începând cu ora 16:00 până la orele 20:00.

 • Patinoarul

Persoane de toate vârstele sunt așteptate pe gheață. Sunt disponibile spre închiriere patine și acces la garderobă, pe baza unui act de identitate. Doar voia bună trebuie să fie prezentă.

Acesta se deschide de la ora 14:00 în timpul săptămânii și de la ora 10:00 în weekend, funcționând până la ora 22:00, în fiecare zi.

Toate informațiile despre programul acestui târg le puteți găsi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook Târgul de Crăciun Cluj-Napoca.

 • Tramvaiul lui Moș Crăciun

Pe toată perioada Târgului de Crăciun, pe traseul liniei 101, începând de la ora 16:00 până la ora 19:00, va circula Tramvaiul lui Moș Crăciun. Din 5 decembrie și până înainte de Crăciun, Moșul însuși se plimbă cu tramvaiul pentru a asculta dorințele celor mici și a împărți dulciuri.

Fiecare seară se încheie cu un concert pe scena principală a Târgului din Piața Unirii. Programul complet, dar și multe alte detalii despre acest Târg de Crăciun le puteți găsi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

După o zi plină de activități specifice iernii te invităm, să descoperi pe CazareClujNapoca.ro unitățile de cazare locale pentru a-ți asigura un somn odihnitor.

 1. Târgu Mureș

Târgul de Crăciun devenit deja o tradiție în Târgu Mureș. Începând din data de 5 decembrie, copiii se vor putea plimba cu ”Autobuzul Moșului”, iar cei mari vor avea posibilitatea de a achiziționa dulciuri, decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă și obiecte de artizanat de la căsuțele special amenajate din jurul bradului de Crăciun în Piața Trandafirilor.

View this post on Instagram

#craciunmures Foto Matei Marian

A post shared by Punctul.ro (@punctul.ro) on

După o altă zi de iarnă, poate că este timpul să arunci o privire pe CazareTarguMures.ro și să-ți alegi locul potrivit unde să îți petreci noaptea.

 1. Brașov

Târgul de Crăciun de la Brașov din Piața Sfatului a fost deschis duminică, 1 decembrie, odată cu aprinderea luminițelor de sărbători.

În cadrul târgului regăsim 35 de căsuțe, cu produse alimentare și nealimentare, ocupate doar de comercianți din județul Brașov. Printre produsele comercializate se numără ciocolata, dulcețurile, turta dulce, conservele de toamnă, brânzeturile și produsele tradiționale, pălinca și țuica, dar și castanele coapte.

Copiii vor putea vizita căsuța special amenajată pentru atelierul lui Moș Crăciun. Aici vor putea participa la ateliere pentru decorațiuni sau îi vor putea scrie Moșului, care va avea și o cutie poștală chiar la intrarea în atelier. Atelierele sunt gratuite și se vor desfășura de două ori pe zi în perioada școlii, respectiv de la orele 15.00 și 17.00, și de trei ori pe zi în perioada vacanței, fiind adăugat un atelier suplimentar de la ora 12.00. Tot pentru aceștia, în Piața Sfatului se află caruselul care a făcut deliciul micuților în decursul edițiilor precedente.

Programul său este de luni până duminică, între orele 10:00 – 22:00, iar toate detaliile despre evenimentele dedicate Târgului de Crăciun din Brașov sunt disponibile pe pagina de Facebook.

 1. Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu se desfășoară în perioada 15 noiembrie – 3 ianuarie, anul acesta fiind cea de-a 13-a ediție a evenimentului. Situat în Piața Mare din oraș, el își așteaptă zilnic vizitatorii între orele 10:00 – 22:00. Aici, peste 100 de expozanți din întreaga țară își prezintă produsele la căsuțele din cadrul târgului, începând de la decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, până la diverse specialități gastronomice, mezeluri locale, bunătăți maghiare sau burgeri.

Principalele atracții ale târgului sunt:

 • Roata Panoramică

Ediția din acest an aduce o noutate la Sibiu, reprezentată de Roata Panoramică. Aceasta are o înălțime de 22 metri și un design modern, construită special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu. Accesul este permis pe toată perioada Târgului și pentru persoanele de toate vârstele, care vor avea ocazia să vadă Piața Mare de sus, dintr-o altă perspectivă.

Costul este de 20 lei/persoană, iar fiecare cabină dispune de 4 locuri.

 • Patinoarul

Ca în fiecare an, patinoarul reprezintă principala atracție. Cu o suprafață de 300 mp și o capacitate de 300 de persoane, el aduce mereu zâmbetul pe buzele copiilor și se integrează perfect în atmosfera magică a Târgului de Crăciun.

Patinoarul își deschide porțile zilnic între orele 10:00 și 20:00.

 • Parcul lui Moș Crăciun

Aici este creată o lume de basm pentru cei mici. Aceștia vor putea face o călătorie cu un trenuleț care pleacă din cadrul Târgului de Crăciun și își continuă traseul pe Strada Cetății, urmată de pietonala Nicolae Bălcescu și se întoarce în Piața Mare.

 • Atelierul lui Moș Crăciun

Copiii pot participa la cinci ateliere: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor „operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare”, dar și câte o fotografie de grup.

Costul unui atelier este de 20 lei/copil.

 

Pe lângă toate acestea, pentru a crea o atmosferă feerică, pe fiecare clădire din Piața Mare sunt realizare numeroase proiecții spectaculoase. Mirosul de turtă dulce și vin fiert cu scorțișoară, luminițele, bradul frumos împodobit și cele peste o sută de căsuțe cu produse specifice perioadei sărbătorilor de iarnă fac ca Târgul de Crăciun din Sibiu să fie mai mult decât magic.

Toate detaliile despre acesta sunt disponibile pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

Pentru o experiență completă folosește CazareSibiu.com pentru a-ți găsi locul perfect unde să îți petreci noaptea.

 1. Alba Iulia

La Alba Iulia, Parcul Sărbătorilor de Iarnă funcționează în perioada 8 decembrie – 1 februarie, în Piața Cetății, și va avea patinoar, brad de Crăciun, chioșcuri cu produse de sezon, Căsuța lui Moș Crăciun și scenă de spectacole.

Tariful de intrare la patinoar va fi de 5 lei/persoană, pentru fiecare serie de patinaj de o oră, cu TVA inclus. Copiii în vârstă de până la 18 ani sunt scutiți de plata taxei de intrare.

În Parcul Sărbătorilor de Iarnă este amplasată Căsuța lui Moș Crăciun, o scenă în aer liber pentru spectacole, dar și bradul de Crăciun.

Dacă vrei să faci un tur al târgurilor din România le mai poți adăuga în lista ta și pe cele din Capitală. În București se organizează mai multe târguri. Cel mai mare este cel din Piața Constituției, unde luminează peste 5 milioane de beculețe, sunt deschise sute de căsuțe cu bunătăți și sunt organizate zi de zi concerte, piese de teatru și workshop-uri de artă.

Zona gastronomică cuprinde peste 130 de căsuțe din lemn decorate festiv, unde bucureștenii și turiștii pot găsi produse tradiționale românești, preparate după rețete ca la mama acasă. De la cozonaci, prăjituri de casă, dulcețuri, până la obiecte ce se pot constitui în cadouri speciale și inedite pentru cei dragi, decorațiuni de sezon, costume populare, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire.

Târgul de Crăciun București va fi deschis zilnic între orele 11:00 – 22:00, în perioadele 2 – 5 decembrie, 9 – 12 decembrie și 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11:00 – 22:30) în perioadele 28 – 30 noiembrie, 1 decembrie, 6 – 8 decembrie, 13 – 15 decembrie și 20 – 26 decembrie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *