logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Psihologia din spatele rutinei de dimineață

rutina-de-dimineata

Efectuată corect, rutina de dimineață ne poate schimba într-un mod dramatic întreaga viață. Acesta este, de altfel, motivul pentru care subiectul a atins cote atât de înalte, fiind disputat la nivel internațional. Cu toate acestea, mulți dintre noi se luptă cu rutina de dimineață, întrucât nu suntem întotdeauna conștienți de știința care stă în spatele practicilor recomandate.

De ce ar trebui să urmezi o rutină de dimineață?

Rutinele de zi cu zi sunt proiectate pentru a lega obiectivele și valorile noastre cu gândurile și acțiunile pe care le realizăm. Atunci când comportamentul nostru nu se raliază cu valorile pe care se setează cariera, relațiile noastre, sănătatea și bogăția dorită, în interiorul nostru se instalează o stare de confuzie. Spre exemplu, s-ar putea ca respectul dat copiilor, soției sau angajaților să fie unul ridicat. Dar, dacă în ultimul timp și într-un mod repetat ți-ai pierdut cumpătul, este posibil să devii reactiv la mediu și să te distanțezi de ceea ce este, cu adevărat, important în viață.

Motivul pentru care ne abatem de la valorile noastre și ducem, în mod continuu, dor de obiectivele inițial setate, se datorează faptului că avem obiceiuri contraproductive care, la rândul lor, nu ne susțin obiectivele. Rutina de dimineață este concepută în așa fel încât să întrerupă programul cu care ne-am obișnuit în trecut și astfel, să ne propulseze mai departe prin intermediul unor noi modele de acțiune.

Știința din spatele ritualului

Neurologul Joe Dispenza este recunoscut pentru harul său de a simplifica procesul a ceea ce se întâmplă în creier. Astfel, el descompune viața în general, menționând că rezultatul final al oricărei experiențe este emoția.

Experiențele negative din trecutul nostru, care sunt mai intense emoțional și/sau repetitive, sunt amintite cel mai bine. Creierul nostru urmează aceste informații pentru a crea credințe și percepții ale lumii noastre, pe măsură ce îmbătrânim. Orice credință descurajatoare instalează obiceiuri negative pe care noi, la rândul nostru, încercăm din greu să le eliminăm.

Dispenza explică modul prin care creierul nostru formează aceste convingeri. El subliniază faptul că, de fiecare dată când învățăm ceva nou, se realizează noi circuite în creier. Învățarea reprezintă noi conexiuni în creier, iar memoria ne ajută să le menținem și să le susținem. Singurul mod de a face acest lucru este prin repetiție.

Astfel, din moment ce ne schimbăm rutina de dimineață în așa fel încât realizarea acesteia să fie întotdeauna o experiență nouă, pozitivă, care ne produce o emoție plăcută, șansele de a trece peste tiparele vechi și de a instala unele noi cresc exponențial.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *