logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Apa cu lămâie dimineața I

Un pahar de apă cu lămâie băut în fiecare dimineață are multiple efecte benefice asupra stării generale de sănătate, de la stimularea sistemului digestiv și a imunității până la detoxifiere naturală. În plus, doar câteva picături de lămâie proaspătă sunt bogate în potasiu, vitamină B și C, calciu, magneziu, antioxidanți și fier. Iată mai exact câteva motive pentru care merită să beți dimineață un pahar de apa cu lămâie.

1. Hidratare sănătoasă

Apa este esențială pentru sănătatea și energia omului. Cu toate astea, mulți oameni nu consumă suficientă apă. Încercați să stoarceți puțină lămâie în apă și veți avea parte de o băutură energizantă, foarte sănătoasă și fără calorii. De fapt, puteți încerca să adăugați câteva felii de lămâie în sticla de apă din care beți pe tot parcursul zilei. În acest fel organismul va fi foarte bine hidratat. În afară de lămâie, puteți adauga și alte plante proaspete (de exemplu mentă sau busuioc). De asemenea, câteva feliuțe de castravete pot oferi o altă savoare apei, din nou fără adaos de zahăr sau arome prelucrate. Dacă nu sunteți prieten bun cu lămâia, puteți încerca să o înlocuiți cu alte citrice (portocale, mandarine sau grapefruit).

2. O piele mai strălucitoare

Majoritatea produselor de înfrumusețare conțin antioxidanți pentru capacitatea lor de a împiedica îmbătrânirea prematură (pete, riduri). Din fericire, lămâia reprezintă o alternativă naturală, ieftină și ușor accesibilă oricui. Ea este bogată în vitamina C, unul din cei mai importanți antioxidanți și previne apariția petelor și a ridurilor. Lămâia oferă elasticitate pielii. Cercetările arată că acizii naturali din lămâie sunt legați de stimularea producerii de elastină și colagen, precum și de stimularea eliminării de celule moarte ale pielii. În plus, lămâia ajută la vindecarea afecțiunilor de piele (arsuri solare, acnee, eczeme).

3. O imunitate mai mare

Fiind foarte bogată în vitamină C, lămâia are o capacitate extraordinară de a întări sistemul imunitar. Astfel, nu veți mai răci atât de ușor pentru că un pahar de apă cu lămâie consumat zilnic va ține virușii la distanță. Dacă începeți ziua cu o doză de vitamina C, veți putea alunga tot felul de microbi și virusuri. Cercetările demonstrează că lămâia crește eficiența sistemului limfatic și ajută sistemul imunitar să funcționeze la parametri maximi. Dacă stoarceți doar câteva picături de lămâie într-un pahar de apă dimineață, veți asimila în mod natural vitamina C, care este atât de necesară organismului dumneavoastră.

4. Tratarea inflamațiilor

În America peste 116 milioane de adulți (adică o treime) au o durere cronică. Medicii consideră că inflamația reprezintă una din cele mai vechi metode ale organismulu de a se apăra împotriva infecțiilor, toxinelor și altor răni. Lămâia are capacitatea de a scădea acidul uric din zona articulațiilor și luptă puternic împotriva inflamațiilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

  1. Pe vremuri, obișnuiam să beau doar apă simplă, după obicei nipon. De când am descoperit apa cu lămâie, am adoptat rapid acest obicei. Evident, după o cercetare amănunțită. Urmează și o parte a-II-a, bănuiesc…

  2. E buna apa cu lămâie stoarsa, dar fără sa pui lămâie întreaga in apa pentru ca in coaja se afla cele mai multe chimicale. Stiu ca, pentru a fi aduse proaspete lămâile sunt culese aproape coapte si sunt stropite cu tot felu de substanțe pentru a se păstra frumoase si pentru culoare, deci fără coaja !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *