logo
Generic filters
Exact matches only

[Review] The Revenant

the revenant

The Revenant este filmul care îi poate aduce lui DiCaprio primul Oscar din carieră. Acesta din urmă îl interpretează pe Hugh Glass (unul dintre eroii americani cu o poveste mult înfrumusețată).

Filmul este inspirat din romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Hugh Glass este membru al unei expediții din Munții Stâncoși, însă este prins și sfârtecat de un urs grizzly. Este lăsat în urmă alături de trei oameni care ar fi trebuit să îl îngrijească și să îi sape mormântul, doar că ei fug de frica indienilor. Glass rămâne singur, însă el nu moare. Merge mai bine de 300 de kilometri prin salbăticie cu o dorință excesivă de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Dacă știi că aceasta este povestea de la care a început filmul, ar trebui să te pregătești pentru două ore și jumătate pline de acțiune.

Regizorul mexican, Alejandro G. Iñárritu, prezintă expediția din anii 1820 și schimbă ușor cursul acțiunilor. Pornind de la romanul lui Michael Punke, el îl înfățișează pe Hugh Glass (DiCaprio) ca fiind eroul care supraviețuiește atacului ursului și pornește în cursa de urmărire a lui John Fitzgerald (Tom Hardy), cel care i-a ucis fiul. Doar că drumul lui Glass nu este deloc unul ușor. Este singur, rănit, în mijlocul sălbăticiei. Toate eforturile sale sunt alimentate de dorința aprigă de răzbunare. El cade într-o prăpastie, înoată într-o apă aproape înghețată și ajunge să mănânce carne crudă de bizon.

Acțiunea nu ar fi fost nimic fără o echipă profesionistă în spatele proiectului. Emmanuel Lubezki, directorul de imagine, și-a dorit să filmeze toată acțiunea doar cu ajutorul luminii naturale. Asta însemna că zilnic se filma doar câteva ore. De asemenea, Lubezki oferă o notă realistă acțiunilor, el punând accent pe amănunte precum stropi de sânge sau aburi. După cum amintește DiCaprio în mai toate interviurile în care este prezent, frigul a fost unul dintre inamicii cu care s-a confruntat cel mai mult în acest proiect. Filmările la temperaturi negative se desfășurau în fiecare zi. Pe lângă asta, eroul mănâncă în una dintre scene carne crudă de bizon.  De remarcat este faptul că această scenă a fost trasă o singură dată, iar reacția din film a lui DiCaprio este cea naturală.

Pe lângă rolul pe care îl joacă DiCaprio, mai trebuie remarcat și cel al personajului negativ, Tom Hardy, care îl reprezintă pe John Fitzgerald. Acesta din urmă este cel care îl ucide pe fiul lui Hugh Glass, are ideea să îl lase singur în sălbăticie pe erou și creează intriga filmului. În ciuda acestui fapt, Hardy are meritul de a face din Fitzgerald un personaj negativ căruia o să-i înțelegi motivele acțiunilor sale. Confruntările dintre indieni și americani sau francezi ”condimentează” filmul și te țin în suspans.

Dacă vei vedea The Revenant, ori îți va plăcea filmul, ori îi vei găsi părți negative în mai orice. Sfatul meu este să te bucuri de acțiunea care se petrece și să închizi ochii la exagerările des întâlnite în film.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *