logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rețete de limonadă pe care să le faci acasă

Care este cea mai populară băutură răcoritoare pe timp de vară? Limonada, desigur! De aceea ți-am pregătit câteva rețete de limonadă care să-ți facă zilele toride de vară mai răcoroase și mai gustoase. Te asigur că, după ce citești aceste rețete, nu vei știi pe care să o încerci prima!

Limonadă clasică

limonada-clasica_58917298Sursa foto:© Oleg Dudko

Ai nevoie în primul rând de sucul de la câteva lămâi (cantitatea depinde în funcție de câtă limonadă vrei să faci – pentru 4 porții sunt suficiente 6 lămâi). Și pentru că lămâia e cam acră de una singură, ai nevoie și de o jumătate de cană de zahăr. Pune zahărul la fiert cu o jumătate de cană de apă și după ce se topește, lasă-l să se răcească (ai grijă să nu se îngălbenească și să nu se transforme în caramel). Apoi toarnă siropul obținut într-un ulcior sau un vas, unde vrei să prepari limonada și amestecă-l cu sucul de lămâie și 2-3 căni de apă. Poți servi limonada cu gheață și bucăți de lămâie.

Limonadă cu zmeură

limonada-cu-zmeura_65372102Sursa foto: © Elena Veselova

Ia niște zmeură și fă-o piure într-un robot de bucătărie. Apoi strecoară-l ca să scapi de sâmburi (sau păstrează-i dacă-ți plac). Pune zeama de la zmeură într-o crăticioară să fiarbă și acoper-o. Când începe să dea în clocot, ia-o de pe foc și las-o să se răcească. Stoarce lămâile și fă limonada clasică, apoi amestecă cu concentratul de zmeură.

Limonadă sifonată cu ghimbir

limonada-cu-ghimbir_66949275Sursa foto: © Dlecic

Pentru această rețetă ai nevoie de 350 g miere, 2-3 căni de apă, 2 linguri de ghimbir ras, 2 căni de apă minerală carbogazoasă (sau sifon) și 1 cană de zeamă de lămâie. Pune apa plată la fiert într-o crăticioară, alături de miere și ghimbir. Când fierb, scoate-le de pe foc și lasă-le acoperite cam 10 minute, să se infuzeze apa. Apoi strecoar-o de ghimbir și las-o să se răcească complet. Când ești pregătită să servești limonada, amestecă apa minerală cu sucul de lămâie și apa infuzată cu ghimbir și servește limonada peste gheață și felii de lămâie.

Limonadă cu portocale

limonada-cu-portocale_53702884Sursa foto:  © Vitalina Rybakova

Această limonadă se pregătește în aceeași manieră ca și limonada clasică, doar că se adaugă în amestec și suc proaspăt de portocale.

Limonadă slushy cu zmeură și afine

limonada-cu-zmeura_66736808Sursa foto:  © Nataliya Arzamasova

Primul lucru este să pui în blender afinele și să le faci piure, apoi să le strecori ca să obții o compoziție fină. Apoi fă același lucru (separat) cu lămâile și cu zmeura și pune toate 3 compozițiile la înghețat peste noapte în pungi. Dimineața următoare le scoți să se dezghețe și când sunt aproape dezghețate pune-le în pahar și amestecă-le. Vei obține o băutură asemănătoare granitei (gheață pisată cu sirop).

Limonadă cu piersici

limonada-cu-piersici_55476730Sursa foto: © Evgenia Lysakov

Pentru această limonadă ai nevoie de: 2 piersici curățate și mărunțite, 4 căni de apă, 1 cană de zahăr, o cană (umplută pe trei sferturi) cu zeamă de lămâie și opțional mentă. Într-o crăticioară amestecă 2 căni de apă, piersicile și zahărul și le lași să fiarbă. Când dau în clocot, redu focul, acoperă cratița și lasă-le să mai clocotească încă 5-7 minute (până se moaie piersicile). Ia amestecul de pe foc, strecoară-l și lasă-l să se răcească. Amestecă-l apoi cu sucul de lămâie și restul de apă. Servește-o cu gheață, frunze de mentă și felii de lămâie.

Limonadă Ice Tea

limonada-ice-tea_53562129Sursa foto: © Bhofack2

Ca să faci o combinație între un Ice Tea și o limonadă ai nevoie de 3 litri de apă, 9 pliculețe de ceai (îl poți alege pe oricare, atâta timp cât îți place), aproximativ 1 cană de zahăr și cam o cană de suc de lămâie. Într-o cratiță, pune apa la fiert și prepară ceaiul așa cum l-ai face în mod normal. Apoi poți arunca pliculețele și amestecă apa cu zahărul și zeama de lămâie. Dă-o la rece până la servire și nu uita să adaugi cuburi de gheață.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *