Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
revelion
revelion

Revelion de poveste în Maramureș

Îți dorești ca la trecerea dintre ani să te afli într-un loc inedit, ca dintr-o poveste? Atunci, Maramureșul este alegerea potrivită! Aici, portul popular, tradițiile, dar și peisajele fermecătoare creează atmosfera de sărbătoare.

Poți descoperi această zonă din România cu una dintre opțiunile de cazare disponibile local, precum Pensiunea Vaser, pentru a avea parte de un Revelion în stil maramureșean.

Gazdele de aici pregătesc turiștilor cele mai gustoase bucate tradiționale, renumita țuică de Maramu’, plăcinte și cozonaci. Toate aceste preparate sunt produse cu ingrediente locale și după rețete tradiționale. Pe lângă bucatele care vor umple mesele festive, personalul pensiunii îți oferă informații despre punctele de interes, monumentele istorice, muzee și alte obiective turistice ce pot fi vizitate în județul Maramureș. Toate acestea pot face ca sejurul tău să fie unul de neuitat și să revii mereu cu drag pe aceste meleaguri.

Pachetul include masa festivă:

  • Meniu masa festivă: aperitiv tradițional, ciorbă, păstrăv, sarmale, prăjituri și cozonac.
  • Băuturile nealcoolice incluse la masa festivă: apă, cafea și suc.
  • Băuturile alcoolice incluse la masa festivă: horincă, vișinată, vin și bere.

Condițiile rezervării:

  • Pachet sejur minim: 3 nopți.
  • Check-in: după ora 14.
  • Check-out: înainte de ora 11.
  • Unitatea se închiriază unui singur grup, dar și individual.
  • Număr minim de persoane pentru rezervare: 2.
  • Număr locuri disponibile: 21, distribuite în 7 camere cu băi proprii.
  • Copiii sub 6 ani: gratuit, fără pat suplimentar.
  • Copiii între 6 ani și 10 ani au reducere de 50% din preț, cu pat suplimentar.
  • Avans la rezervare: 50%.
  • Se acceptă și vouchere de vacanță.

 

Mai multe detalii la telefon: 0721 017 937 sau 0262 353 485. Persoană de contact: Ioana Coman

În plus, dacă îți dorești un sejur complet, noi îți recomandăm și câteva dintre principalele atracții turistice ale zonei.

  • Mocănița din Vișeu de Sus

Denumită și „Mocănița de pe Valea Vaserului”, Calea Ferată Forestieră din Vișeu de Sus este o bogăție atât din punct de vedere tehnic, cât și cultural. Pe o rută de aproximativ 60 de km, printr-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, circulă pe lângă locomotive Diesel și locomotive cu abur.

Linia a fost construită după ecartamentul austro-ungar de 760mm, începând cu anul 1932, când căile ferate forestiere s-au răspândit în toată Europa, în special în zona carpatică. Transportul era organizat astfel încât trucurile goale pentru lemn erau trase de locomotivele mici în sus, pe când trenurile cu mare încărcătură coborau la vale, înspre gater.

Acum, CFF Vișeu de Sus, este cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcționează cu abur. Din 2005, circulă pentru turiști vagoane de persoane tractate de locomotive cu abur, iar din 2007 Valea Vaserului face parte din Parcul Natural „Munții Maramureșului“, fiind astfel sub protecție europeană.

Harta-Traseu-Mocanita
Sursa: www.cffviseu.com

Petrece o zi cu Mocănița și ai parte de o experiență de neuitat! În perioada sărbătorilor de iarnă se vor organiza mai multe curse. Începând din 7 decembrie până în 31 decembrie circulă trenuri speciale de iarnă, urmând ca în perioada 2 ianuarie – 6 ianuarie 2020 să fie introduse trenurile speciale din noul an.

Pachet Standard Mocănița: 92 lei de adult, 82 lei de student/pensionar, 69 lei de elev (6-16 ani). Pachet All Inclusive Mocănița: (pachet cu prânz): 119 lei de adult, 108 lei de student/pensionar, 85 lei de elev (6-16 ani). Rezervare în prealabil este obligatorie, dat fiind faptul că locurile sunt limitate.

Pentru mai multe detalii sau rezervări, puteți accesa pagina CFF Vișeul de Sus.

  • Stațiunea de schi Borșa

Borșa este o stațiune aflată pe Valea Vișeului la o altitudine de 850 metri, care oferă condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtiile de schi sunt deservite de telescaun și de teleschi, ambele funcționând între orele 09:00 – 17:00. În stațiunea Borșa există două pârtii principale, pârtia Brădet și cea de la Poiana Știol. Ultima se află chiar în centrul stațiunii și este cea mai lungă: 2 km lungime și circa 500 metri înălțime. Ea este dotată cu telescaun și are în partea superioară și o instalație de teleschi.

Dacă zăpada își va face apariția în perioada sărbătorilor, pasionații sporturilor de iarnă se vor putea bucura de atmosfera din această stațiune. Toate detaliile Complexului Borșa le găsiți aici.

  • Mănăstiri

Mănăstirea Moisei

La 15 km distanță de Vișeu de Sus se află Mănăstirea Moisei cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Această așezare este compusă din 2 biserici. Biserica veche construită în 1599 și care a fost restaurată în anul 2011, în prezent lucrându-se la proiectul de restaurare a picturii din interiorul acesteia. Biserica mare a fost zidită în 1911 de către Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla, repictată în 1982 și resfințită în 1986.

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea Bârsana este așezată pe Valea Izei, la 40 km de Vișeu de Sus, iar primele atestări documentare datează încă din 1390. Vechea biserică de lemn a fost construită în anul 1711 în locul numit „Părul Călugărului”, dar după mutări succesive a fost adusă în sat în jurul anului 1795. Ansamblul monahal a fost construit din lemn, după tradiția locală, sub direcția arhitectului Cordoș Dorel. Acesta este compus din: poarta specifică maramureșeană, turnul cu clopotnița, biserica (cu o înălțime de 57 m), altarul de vară, chiliile călugărilor, capela (construită pe mai multe nivele), casa maiștrilor și casa (atelierul) artiștilor. Recent a fost construit și Muzeul din incinta mănăstirii.

Mănăstirea Pasul Prislop

Această mănăstirea se află la 45 km față de Vișeu de Sus și este situată la o înălțime de 1413 metri în vârful Pasului Prislop, la granița dintre Maramureș și Bucovina. Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă în 1999. Din anul 2008 s-a așezat aici o obște de călugări, care au amenajat în acest loc și un monument al eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile pe care le poți vizita în această zonă a Maramureșului. Bucură-te de experiențele oferite aici cu ocazia sărbătorilor de iarnă și începe un nou an plin de energie.

An Nou Fericit!

Cover - via Shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *