logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Review] „Mind trip. Jurnal psihoekstatic” – Gabriel Bota

collage-mind-trip

„Mind trip. Jurnal psihoekstatic” de Gabriel Bota este o apariție editorială de excepție, un volum alcătuit dintr-o combinație între un jurnal zilnic, pe trei ani, și versuri. „Excursia” prin mintea poetului începe în 11 septembrie 2013 și se încheie în 1 ianuarie 2016.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum e să te plimbi prin mintea și sufletul cuiva, răspunsul la această întrebare îl vei afla de îndată ce vei pătrunde în lumea lui Gabriel Bota din această carte. În 320 de pagini, autorul ne arată realitatea sa de zi cu zi, realitatea unui om care iubește, suferă, visează, disperă, îi vine să se dea cu capul de pereți, înjură. Poate fi până la urmă realitatea ta, a mea, a lui, a ei, a tuturor. Cu fiecare pagină pe care o citești trăiești și simți la fel ca Gabriel Bota.

Ruxandra Cesereanu, poetă, prozatoare, publicistă și eseistă, descrie cartea astfel: „Între cele două rostiri opuse, cartea hibridă se scrie ca o încercare de comuniune între ceea ce suntem dorind să fim, ceea ce suntem fără să vrem să fim și ceea ce ar putea intui ori vedea ceilalți în noi”.

În 22 august 2014, Gabriel Bota scria în jurnal:

Sunt dimineți pe care știi că nu le vei mai trăi niciodată. Diminețile sunt despărțirile de trecutul imediat. Cu toate astea, trecutul nu trece imediat. E ca o boală permanentă și sâcâitoare. Trecutul nu trece.

Frânturile din cotidian care trec prin sufletul autorului „Mind trip. Jurnal psihoekstatic” devin poezii:

ca un bezmetic

umblu prin acest apartament închiriat

de mult timp

de mult prea mult timp

șterg praful și ud flori

ce nu-mi aparțin

mă gândesc

nimic în viață nu ne aparține

decât iluzia că aparținem

cuiva

de mâine de mâine de mâine

voi trăi mai mult

în viața altcuiva

Gabriel Bota este poet și organizator de evenimente culturale. Trăiește în Cluj-Napoca și a publicat trei volume de poezii: „Nu mă numesc Eu!” (2012), „Sushi” (2015) și „Mind trip. Jurnal psihoekstatic” (2016).  Acesta din urmă a apărut la Editura Școala Ardeleană. Deocamdată „mind trip. jurnal psihoekstatic” nu se găsește în librării, după cum spune autorul pe o rețea de socializare. Urmează să fie lansată în curând, așa că fiți cu ochii în patru.

_____________________________________________________________________

„Mind trip. Jurnal psihoekstatic” – Gabriel Bota

Gen: Beletristică / Poezie

Anul Apariției: 2016

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *