Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
fotografie cu telefonul
fotografie cu telefonul

Sfaturi și trucuri pentru fotografii reușite cu telefonul mobil

Evoluția tehnologiei a adus telefoanele de astăzi la un nivel foarte ridicat. Deși nu va reuși să înlocuiască niciodată un aparat foto profesionist, telefonul mobil este mai practic și, poate cel mai important lucru, el este mereu la îndemână. În continuare îți prezint câteva sfaturi pentru a putea face fotografii foarte bune cu telefonul.

Curăță lentila camerei

Lentila camerei foto a telefonului trebuie să fie mereu curată. Multe poze ajung să fie lipsite de claritate din cauza unei lentile plină de amprente fine. Chiar și cel mai scump telefon de pe piață va face poze slabe dacă imaginea este neclară, lumina este slabă sau camera nu reușește să focalizeze.

Folosește funcția GRID

O altă regulă de care trebuie să ții cont este modul în care poziționezi subiectul pe care vrei să-l fotografiezi. Cu ajutorul grid-ului, poți determina exact unde trebuie să fie subiectul și totodată scad șansele ca imaginea să nu fie dreaptă. De asemenea, cu ajutorul celor 4 linii afișate, te poți folosi de regula treimilor, pentru o fotografie reușită. Un sfat este să îți poziționezi subiectul cât mai aproape de aceste linii sau exact în punctele unde ele se intersectează.

Alege unghiurile potrivite

Pentru a folosi la maxim lentila camerei și a putea surprinde alte elemente pe lângă subiect este indicat să utilizezi telefonul în mod landscape. Un alt sfat este să te folosești la maxim de dimensiunile mici ale telefonului mobil. Această caracteristică te ajută să plasezi camera în multe unghiuri, iar cu un pic de creativitate, rezultatele pot fi mult mai interesante.

Evită folosirea zoom-ului

Cele mai multe camere de pe telefoanele mobile folosesc doar zoom-ul digital. Acesta poate să distorsioneze imaginea, iar calitatea imaginii se pierde. Dacă dorești detalii în fotografie poți face poza la rezoluție maximă, iar apoi să folosești acea parte care te interesează sau poți să te apropii cu telefonul de locul acțiunii.

Folosește HDR on

High Dynamic Range este funcția care combină 3 fotografii efectuate rapid pentru a abține cel mai bun contrast. Această funcție previne ca imaginea să fie subexpusă sau supraexpusă.

Declanșează inteligent

Apăsarea pe ecranul telefonului sau pe butoanele de volum pentru a declanșa fotografia poate produce o mișcare destul de mare, care poate reduce claritatea fotografiei.

Pentru a evita acest inconvenient poți folosi modalități alternative pentru a declanșa fotografia. Una dintre acestea este setarea unui timer de 3, 5 sau 10 secunde, care îți permite să ții telefonul nemișcat sau să obții câteva secunde în plus pentru o ultimă focalizare a subiectului.

O altă modalitate este prin folosirea funcției „rafală” care te ajută în special când subiectul este în mișcare. Fotografierea se face prin apăsarea continuă a butonului de declanșare și surprinderea mai multe cadre pe secundă, din care ulterior ai posibilitatea să păstrezi fotografia care te interesează.

Un al 3-lea mod este declanșarea fotografiei cu ajutorul cablului pentru căști. Butoanele de volum de pe cablu având funcția de telecomandă.

Editează fotografiile

Este de cele mai multe ori indicat să aduci mici retușuri fotografiei. Nu uita că trăim în era digitală. Îți poți instala o aplicație de editat poze pe telefon, folosindu-ți în mod creativ imaginația pentru crearea celor mai interesante imagini.

Cover - via Shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *