Superstiții de Anul Nou

Anul Nou este unul dintre evenimentele sărbătorite încă din antichitate. Tradițiile și superstițiile formate de-a lungul timpului, au rămas obiceiuri în cultura noastră. Dacă faci parte dintre oamenii care cred în noroc și în superstiții iată ce trebuie să faci și ce să eviți în noaptea dintre ani.

Belșug

masa-aranjata_66406568Sursa foto: © Sergey Kichigin

La miezul nopții asigură-te că ai farfuria și paharul pline, iar buzunarul tău este și el plin cu bani. Altfel, se spune că tot anul vei avea un an sărac.

Evită carnea de pui

preparat-cu-pui_37898779Sursa foto: © Sergii Koval

Se spune că nu este bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou. Asta pentru că puiul își folosește picioarele pentru a scurma în pământ. Astfel se presupune că îți împrăștii norocul din casă sau că „scurmi” în trecut, în loc să mergi înainte. Același lucru este valabil și despre homar, care poate merge cu spatele.

Mănâncă pește

preparat-cu-peste_24099111Sursa foto: © Hanhanpeggy

Diametral opus cu obiceiul de a evita carnea de pui, este cel de a consuma carne de pește. Se spune că dacă mănânci pește în noaptea dintre ani, te vei descurca în noul an cu aceeași ușurință cu care se mișcă peștele în apă. De asemenea, peștele înoată doar înainte, nu poate da înapoi.

Nu fă curățenie în prima zi din an

curatenie_60176332Sursa foto: © Voyagerix

Este foarte important să nu duci gunoiul și să nu mături în 1 ianuarie. Se spune că dacă faci asta, îți mături sau arunci norocul din casă.

Poartă ceva nou

femei-la-cumparaturi_40777556Sursa foto: © Iakov Filimonov

Ideea că trebuie să întâmpini Anul Nou cu o haină nouă a pornit de la gândul că îți începi anul cu prospețime și noutate. Totodată, dacă reușești să porți și ceva roșu, vei scăpa de deochi și de eventualele spirite rele.

Prima persoană care intră în casă

barbat-deschide-usa_64178262Sursa foto: © Hrecheniuk Oleksii

Se spune că prima persoană care intră în casă în noul an trebuie să fie un bărbat. Astfel vei avea noroc tot anul. Totodată, se spune că persoanele brunete aduc mai mult noroc decât cele blonde sau roșcate, așa că invită un bărbat brunet în casă înainte de orice altă persoană.

12 struguri

struguri_27674623Sursa foto: © Oxana Denezhkina

O altă tradiție (de origine spaniolă) spune că trebuie să mănânci 12 struguri la miezul nopții. Astfel, vei avea bani și noroc tot anul. Cei 12 struguri reprezintă lunile anului.

Deschide ferestrele

fereastra_61296219Sursa foto: © Michal Bednarek

Nu ține ferestrele închise la miezul nopții sub nicio formă. Deschide-le larg. Asta simbolizează faptul că îi permiți vechiului an să iasă, iar celui nou să intre în viața ta.

Sărută-ți partenerul

sarut-la-revelion_15349258Sursa foto: © Arenacreative

Pentru ca noul an să fie unul plin de iubire și de armonie, asigură-te că prima persoană pe care o pupi este partenerul tău de viață. Sărutul acestuia îți va asigura iubirea în noul an.

Pune-ți o dorință

femeie-pune-dorinta_60722180Sursa foto: © Syda Productions

Șansele ca o dorință să ți se îndeplinească sunt mult mai mari dacă pui acea dorință la miezul nopții, chiar când noul an își intră în drepturi. Așa că închide ochii și gândește-te la lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.