Frumusețea țării este dată de multitudinea de obiective pe care turiștii le pot vizita. Fie că sunt create de natură sau de om, fiecare loc spune o poveste. Dacă vrei să pleci într-o călătorie de weekend, iată câteva destinații pe unde poți trece.
Tunelul iubirii
Sursă foto: © Bizoon
„Tunelul iubirii” a fost descoperit abia în 2013, când doi fotografi au surprins întâmplător peisajul din zonă. De-a lungul căii ferate ce leagă două comune din județul Caraș-Severin (Obreja și Glimboca), copacii au format un tunel ce este unic în țara noastră. Toamna, culorile dau o notă romantică acestui loc special. Din păcate, nu este marcat și cea mai utilă metodă de a găsi locul este cu coordonatele geografice.
În 2014, a fost inclus pe lista ”Redescoperă Europa”, creeată de cei de la Uniunea Europeană pentru a prezenta frumusețile statelor.
Colibița
Sursă foto: © Adrian Luca
Dacă ești atras de mare și de munte, Colibița este locul ideal pentru tine. Lacul Colibița se află între Bistrița și Vatra Dornei, între munții Bârgăului și Calimani. Poți fugi aici de monotonia orașului și să te relaxezi stând pe unul dintre pontoanele lacului, privind munții din jur.
Pensiunile din această zonă le propun turiștilor diferite activități sportive, de la rafting până la plimbări cu bicicleta.
Cimitirul vesel
Sursă foto: © Dziewul
Cimitirul de la Săpânța, Maramureș, este unul inedit prin faptul că aici se întâlnesc moartea, creativitatea, talentul și umorul. Mormintele sunt pictate în culori vii, au desene naive și mesaje amuzante. Toate crucile sunt o reprezentare fidelă a obiceilor de zi cu zi, întrucât personajele sunt pictate în timpul unor activități specifice, precum femei care torc lâna sau bărbați ce cântă la diferite instrumente.
Se spune că această idee a apărut ca o încercare de reînviere a spiritului dacilor, care făceau din decese ocazii de sărbătoare.
Cascada Bigăr
Sursă foto: © Porojnicu
Cascada este situată în județul Caraș-Severin și este unică în Europa din câteva motive. Ea se află exact pe paralela de 45 de grade ce trece prin țara noastră și se diferențiază prin frumusețea neatinsă de om a locului. Din păcate, zona din preajma cascadei Bigăr a fost amenajată cu ceva timp în urmă, însă a fost lăsată în paragină.
În anul 2013, cascada a devenit cunoscută după ce a ieșit pe primul loc într-un top realizat de cei de la theworldgeography.com.
Castelul Iulia Hașdeu
Sursă foto: © Cristi111
Castelul din Câmpina reprezintă unul dintre locurile din țara noastră care sunt încărcate de mister. A fost construit de Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale, Iulia. După ce tânăra a decedat, tatăl său a ajuns într-o lume a spiritismului pentru a comunica cu sufletul fiicei. Planurile inițiale ale castelului reprezentau o catedrală, însă mai apoi au fost schimbate în construcția ce dăinuie și în zilele de astăzi.
Merită remarcat faptul că în construcția castelului au fost folosite foarte multe elemente simboliste, precum foarte multe oglinzi sau utilizarea exagerată a cifrelor 3 și 7.