Search
Generic filters
Exact matches only

CJX îți urează Bună Dimineața din Salonic, Grecia

Salonic, sau Thesaloniki după cum mai este cunoscut, este al doilea cel mai mare oraș al Greciei, fiind o destinație excelentă dacă vrei să explorezi și alte locuri celebre și pline de istorie din Republica Elenă. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci dacă poposești aici este să vizitezi Turnul Alb, simbolul orașului, după care să începi explorarea muzeelor, în special al Muzeului Bizantin, a construcțiilor bizantine, a băilor turcești și a construcțiilor romane.

Partea de distracție și relaxare este foarte bine acoperită. Ziua ți-o poți petrece pe plajă, unde poți înota și să stai la bronzat, în piețele pline de tarabe multicolore, la cinematograf, în centrele de cumpărături sau la Magic Park – cel mai mare parc acvatic al Greciei. Seara orașul prinde viață, iar tu te poți distra în cluburi, să faci o plimbare pe plajă sau să socializezi în cafenele.

Bucătăria grecească se regăsește foarte bine și în această regiune. Astfel, nu ezita să încerci Souvlaki, sosul tzatziki, Dolmadaki, salatele specifice Greciei, Gyros, preparatele din fructe de mare și Baclavaua.

CJX despre Salonic

“Thessaloniki este un oraș plin de viață, care ne-a depășit așteptările. Media de vârstă este cea mai tânără din toată Grecia, au aproape 200.000 de studenți iar asta se simte in fiecare colt al orașului, fie că ești in zona campusurilor, pe faleză sau pe o plajă de la marginea orașului.

Au câteva zone pline cu baruri, cafenele, taverne și terase, unde seara nu ai unde arunca un ac. Merită descoperite, poate mai mult decât clasicele puncte turistice. Desigur, nu poți trece prin Thessaloniki fără să urci in Turnul Alb sau să bei un frappe pe mare, pe unul dintre barurile plutitoare ce ancorează chiar lângă turn. Plimbarea pe faleze este și ea un must, insă la cât este de lungă, e bine să ții cont și cât ai de mers la intoarcere 🙂

Despre oraș vom relata in acest weekend intr-un articol mai amplu. Până atunci, ne îndreptăm către Kalamata și vom profita de weekend pentru a termina noile materiale ce le avem pregătite pentru cjx.ro

———————————————————————————————————————————-
Gabriel Aldea și Ciulea Dan au plecat într-o călătorie inedită prin Europa ca să promoveze orașul Cluj Napoca și canditatura acestuia la tiltul de Capitală Culturală Europeană 2021. Aventurile lor le puteți citi în fiecare zi pe blogul CJX.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *