Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Idei de petrecere a timpului liber

De cele mai multe ori, desigur, știm ce trebuie sau ce vrem să facem. Rareori ceea ce trebuie este și ceea ce vrem să facem, dar asta este altă discuție, pentru altă ceașcă de cafea, în altă dimineață. Viața activă pe care o trăim în prezent are de cele mai multe ori grijă să ne umple timpul cu activități, iar momentele de liniște și pace sunt tot mai rare.

Cu toate acestea, suntem binecuvântați din când în când cu momente în care pur și simplu nu avem ce face. Sau nu știm ce să facem. Oricum ar fi, iată mai jos niște idei de activități care ar putea prelua controlul asupra weekend-ului vostru următor. Dacă se încălzește afară, desigur.

Faceți voluntariat: deși așa pare, voluntariatul nu înseamnă o muncă în plus, pe lângă servici. Adică este o muncă în plus, dar poate fi ceva ce întotdeauna v-ați dorit să faceți, dar nu ați avut ocazia. Spre exemplu, puteți dedica weekendurile ajutorării celor din mai puțin fericiți decât voi, ceea ce cu siguranță nu va părea muncă.

Întâlniți-vă cu prietenii: nu mă refer aici la cei pe care îi vedeți în fiecare zi, că pe ei nu mai vreți să îi vedeți și în weekend. Nu, mă refer la prietenii vechi, care împart amintiri dragi și neprețuite cu voi, amintiri din vremuri antice, când lumea părea mai simplă și încălzirea globală nu era o amenințare așa mare.

Învățați lucruri noi: nu e vorba despre tocitul celor 300 de pagini pentru examenul de la școală, că ăla nu e învățat. Învățați citind cărți pe care le alegeți voi, mergeți la muzee, la expoziții, la lansări de carte, vizitați cetăți istorice sau orașe cu povești frumoase.

Gătiți:fetelor, oare nu e timpul să vă puneți leneșul de iubit sau soț la treabă în bucătărie? Smulgeți-l din fața laptopului, plantați-l în bucătărie, și înlocuiți-i mouse-ul din mână cu tigaia de pe aragaz. Păi nu?

Luați-vă animal de companie: vi se pare că nu aveți suficientă bătaie de cap? Perfect! Un câine sau un pisic e tot ce vă trebuie pentru a vă umple timpul liber. 90% din timp veți curăța după ei, iar în timpul rămas îi veți admira cât sunt de dragălași și destepți. Dar acei 10% merită din plin.

Grădinăriți: dacă locuiți la casă, s-ar putea să vă placă să schimbați pixul sau mouse-ul de la servici cu sapa de grădină. Și nici la bloc nu există scuze. Ați auzit de grădinăritul pe balcon? Da, e o chestie reală.

Ne-ar face o mare plăcere să vă cunoaștem și ideile voastre despre ce mai putem face în timpul liber, pe care ni le puteți scrie în comentariile de mai jos. Dacă ne plac, poate le facem și noi.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *