Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 cele mai frumoase locuri din București

Cel mai mare oraș din România și capitala țării, este situat în sud estul României, în zona de câmpie. Municipiul București are statut special și nu face parte din niciunul dintre cele 41 județe ale țării, el fiind de sine stătător. Dacă ești din București sau vizitezi în trecere capitala, iată o listă cu 10 locuri pe care nu trebuie să le ratezi. Iar dacă decizi să rămâi în oraș câte zile, vei avea nevoie de cazare așa că găsești oferte pe site-ul Cazare.info.

Palatul Parlamentului (cu parcul Izvor)

palatul-parlamentului_11090891

Sursă foto: © Desislava Vasileva

Începem incursiunea în frumusețile capitalei cu un record mondial pentru cea mai mare clădire administrativă din lume. A fost construit pe vremea președintelui comunist Nicolae Ceaușescu și are 9 nivele. Parcul Izvor, aflat în imediata apropiere a Casei Poporului, este o oază de relaxare și perfect pentru plimbări sau antrenamente de jogging.

Parcul Herăstrău

parcul-hersatrau-bucuresti_33714166

Sursă foto: © Radub85

Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai mari parcuri ale Bucureștiului. E situat în nordul capitalei și are o vechime de peste 80 ani. A fost declarat monument istoric arheologic important pentru că pe malul lacului omonim a fost descoperită o așezare civilă (locuințe) din era paleolitică. În interiorul parcului se găsesc însă și arbori protejați cum ar fi stejarul lui Tagore, plantat pentru a sărbători aniversarea a 100 ani de la nașterea lui Rabindranath Tagore, un filosof indian sau cireșii donați de împăratul Japoniei. Totodată aici se găsește o varietate a salcâmului japonez cu ramuri plângătoare și frunze pătate, care a fost descris prima dată de cercetătorii români și denumit Sophora Japonica București.

Șoseaua Kiseleff

soseua-kiseleff_26471775

Sursă foto: © Gicamatescu

Una dintre limitele parcului Herăstrău și o arteră importantă din capitală, Șoseaua Kiseleff merge de-a lungul câtorva monumente istorice care merită văzute. Muzeul Țăranului Român, Muzeul de Geologie și Muzeul de Geologie Grigore Antipa toate se regăsesc de-a lungul șoselei, însă putem vizita și parcul omonim. Șoseaua unește Piața Victoriei de Arcul de Triumf.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

muzeul-grigore-antipa_60586536

Sursă foto: © Constantin Opris

Acest muzeu conține peste 2 milioane de piese, nefiind toate expuse. Conține însă colecții osteologice (de oase), zoologice, mineralogice, geologice, paleontologice și etnografice, pe lângă cărți, schițe și alte documente importante. Poate fi un prilej bun de a îmbina distracția și educația pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Cimitirul Bellu

cimitirul-bellu-bucuresti_70008451

Sursă foto: © Valentinamoraru

Este denumit de fapt Cimitirul Șerban Vodă, numele de Bellu provine de la baronul Barbu Bellu, cel care a donat terenul Sfatului Orășenesc. Dacă te gândești ce anume poate fi frumos într-un cimitir, îți răspund că numeroasele monumente funerare artistice, care fac ca cimitirul să fie înscris pe lista monumentelor istorice din București. Există o secțiune a cimitirului, Aleea Artiștilor, pe care sunt îngropați marii artiști ai României precum Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, George Bacovia, Toma Caragiu, Henri Coandă, Nicolae Labiș, Lia Manoliu, Titu Maiorescu, Amza Pellea, Maria Tănase și mulți alții. Cimitirul este vizitat în special în noaptea muzeelor.

Clădirea UAR

cladirea UAR

Sursă foto: Booking.com

O clădire cel puțin ciudată s-a transformat în monument istoric, datorită originalității sale. Clădirea, care acum găzduiește Uniunea Arhitecților Români, îmbină vechiul cu noul. Mai exact, în partea inferioară, clădirea păstrează fațada unei case construite la sfârșitul secolului XIX, care a fost distrusă în timpul revoluției din 1989, iar în partea superioară se înalţă impunător o clădire modernă, din oțel și sticlă. Printre denumirile oferite de trecători se numără porecle precum „Borcanul”, „Bobocul de sticlă” sau „Clădirea Cyborg”. Clădirea a fost construită așa pentru a respecta monumentul istoric distrus în ’89.

Parcul Național Văcărești

parcul-natural-vacaresti-bucuresti_58463647

Sursă foto: © Alberto Grosescu

„Delta dintre blocuri” aflată în municipiul București a devenit primul parc național urban din România. Recent, au fost redeschis accesul la observatorul din parc, de unde pot fi admirate speciile de păsări și animale care s-au stabilit în parc. Zona a intrat în atenția publică după ce revista National Geographic a publicat un articol în care evidenția faptul că neintervenția umană a dus la formarea unui nou habitat pentru specii pe cale de dispariție. În Văcărești au fost descoperite diferite rozătoare, dar și prădători precum vidra și vulpea.

Calea Victoriei

calea-vitoriei-bucuresti_67466099

Sursă foto: © Generalul2015

O altă arteră importantă a Bucureștiului care merită vizitată pentru multitudinea de monumente care sunt amplasate acolo este Calea Victoriei. Porțiunea dintre Bulevardul Dacia și strada Gheorghe Manu a fost clasificată drept monument istoric, datorită vechimii pe care o are. Printre monumentele arhitecturale care se găsesc în apropierea Căii Victoriei se regăsesc Muzeul Național de Istorie a României (aici se află Tezaurul Național), Biserica Doamnei (ctitorită în 1683 de Maria Doamna, soţia lui Șerban Cantacuzino), Ateneul Român (sediul Filarmonicii) sau Pasajul Macca – Villacrosse (acoperit cu sticlă, găzduiește buticuri și cafenele).

Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Parcul-alexandru-ioan-cuza_56940437

Sursă foto: © Teodororoianu

Având o suprafață de 85 Ha este unul dintre cele mai mari parcuri din capitală și este locul de recreație al locuitorilor din cartierele Titan și Dristor. În parc a fost construită o biserică din lemn (Pogorârea Sfântului Duh), în stil maramureşean, iar pe lacul Titan, aflat în perimetrul parcului, există 5 insule numite „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” și” Insula Înecaților”.

Strada Xenofon

strada-xenofon_42368981

Sursă foto: © Bogdan Caraman

Strada Xenofon este singura stradă pe care nu a călcat niciodată vreo mașină. Asta se explică prin faptul că este construită în scări. Are o vechime aproximativă de 220 ani și recent a fost recondiționată și pictată într-o mișcare artistică.

Desigur, această listă nu este una exhaustivă, așa că îți recomand să mai vizitezi și alte obiective și monumente din capitală, precum palatul Cotroceni, strada Arthur Verona (o stradă plină de picturi stradale), Sinagoga, Castelul lui Țepeș (o copie), casa Melik (cea mai veche locuință din București). Poți de asemenea să vizitezi diferite case memoriale ale unor oameni de valoare ai țării noastre precum Tudor Arghezi sau George Bacovia.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *