Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
arad
arad

10 cele mai frumoase locuri din județul Arad

Județul Arad este unul dintre cele mai vestice județe ale României, având trecere de graniță în orașul Nădlac. Se învecinează așadar cu Ungaria la vest și cu județele Bihor, Alba, Hunedoara și Timiș. Reședința de județ este în municipiul Arad. Iată care sunt comorile acestui județ. În plus, dacă vrei să te cazezi în județul Arad, află de pe Cazare.info unde poți face asta.

1. Biserica Roșie

Biserica_Roșie-Arad

Sursă foto: Wikipedia

Biserica Roșie se află în municipiul Arad și deservește credincioșii maghiari ai Bisericii Evanghelice-Luterane. Își are numele datorită culorii pereților exteriori, din cărămidă șlefuită. Construcțiile au început în anul 1905. Este construită în stil neogotic și are o turlă înaltă de 45 m. În biserică a fost instalată o orgă în anul 1927.

2. Palatul Administrativ

palatul-administrativ-arad_58520985

Sursă foto: © Tudor Antonel Adrian

Rămânem în reședința de județ pentru a vedea Palatul Administrativ, construit între anii 1872–1875, care acum găzduiește primăria orașului. Clădirea are un turn central înalt de 54 m în care este adăpostit un orologiu adus din Elveția în anul 1878 și care are un mecanism care cântă la oră fixă Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven.

3. Cetatea Aradului

Cetatea_Aradului

Sursă foto: Wikipedia

Construită între anii 1763–1783, cetatea are formă de stea cu 6 colțuri. A fost una dintre cele mai mari închisori militare în timpul Imperiului austro-ungar. Au fost închiși aici Horea, Cloșca și Crișan. Între 1914 și 1918 au fost ținuți aici și mai mulți prizonieri din Bosnia și Herțegovina, inclusiv pe Gavrilo Princip, asasinul arhiducelui Franz Ferdinand de Habsburg. Atentatul acestuia a fost cel care a pornit primul război mondial. Este localizată în cartierul Subcetate.

4. Mănăstirea Hodos – Bodrog

manastirea-hodos-bodrog_4984939

Sursă foto: © Rechitan Sorin

Mănăstirea se află pe cursul Mureșului, la câțiva kilometri de orașul Arad. Primele informații despre această mănăstire datează din 1177, când se vorbea de niște călugări greci (ortodocși). Mănăstirea păstrează varii artefacte religioase și funcționează și în prezent ca lăcaș de cult.

5. Cetatea Șoimoș

cetatea-soimos-arad_5147985

Sursă foto: © Rechitan Sorin

Castrul Șoimoș a fost construit la finalul secolului al XIII-lea și a ajuns domeniu regal în anul 1315. De-a lungul timpului a fost deținut de personalități importante a zonei precum Iancu de Hunedoara (1456). A fost asediată de Gheorghe Doja și cei care l-au urmat în acea răscoală (1514).
Cetatea are o punte suspendată și un șanț de apărare, însă din cauza stării degradate în care se află aceasta, nu este permisă trecerea peste punte.

6. Lacul cu nuferi albi – Stațiunea Moneasa

nuferi_27123419

Sursă foto:© Mihai Baciu

Moneasa este o stațiune balneoclimaterică situată la 110 km de orașul Arad. Pe lângă tratamente și terapii de relaxare, poți să te bucuri și de priveliști minunate. Lacul cu nuferi albi este una dintre aceste priveliști și oferă o adevărată încântare pentru ochi. Nuferii sunt răspândiți pe toată suprafața apei.

7. Peștera Liliecilor

pestera liliecilor arad

Sursă foto: Hello Romania

Peștera Liliecilor din județul Arad se află în vecinătatea stațiunii balneoclimaterice Moneasa. Aici poți vedea stalactite și stalagmite impresionante. Tot de aici izvorăște pârâul care trece pe lângă vechea bază de tratament a stațiunii Moneasa.

8. Peștera Cristalelor

pestera-cristalelor2

Sursă foto: ROMGUIDE.RO

Ceea ce face această peșteră să fie una deosebită, unică în România, este faptul că este formată din clacal negru. Formațiunile din interiorul peșterii fac ca aceasta să fie o atracție turistică importantă. În această peșteră au fost găsite și urme ale ursului de peșteră (o specie dispărută, care era răspândită în Europa, în epoca glaciară).

9. Parcul dendrologic

parc deondrologic

Sursă foto: Skytrip.ro

Grădina botanică din comuna Macea este un parc în care se găsesc arbori vechi de peste 250 ani. În prezent este considerat rezervație științifică și este ocrotit de lege. În parc ai o oportunitate de relaxare, printre speciile rare pe care le poți vedea se găsesc copacul de Ginka Biloba, originar din China, sau Nucul Negru, originar din America de Nord.

10. Munții Codru-Moma

Muntii-Codru-Moma1

Sursă foto: Romanianturism.com

Zona muntoasă Codru-Moma din Munții Apuseni este o zonă protejată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) pentru speciile de animale aflate pe lista roșie (în pericol de dispariție) – Ursul Brun, Lupul Cenușiu și Râsul, precum și un amfibian numit în popor ca Ivoraș cu burtă galbenă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *