logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai frumoase obiective turistice din Banat și Crișana

Banatul și Crișana sunt două regiuni istorice situate în estul țării, la granița cu țările Ungaria (în vest) și Serbia în sud-est. Aceste provincii istorice fără statut administrativ ale țări noastre au o istorie bogată, iar aici conviețuiește un mixt etnografic datorită faptului că de-a lungul timpului au făcut parte din mai multe imperii. Regiunile istorice și folclorice Banat și Crișana adăpostesc și câteva obiective turistice impresionante, unele dintre ele unice în țară, pe care merită să le vizitezi. Iar, dacă vrei să te cazezi în Banat sau în Crișana află de pe Cazare.info unde poți face asta.

Mlaștinile Satchinez

sttârcul-cenușiu_65351120

Sursă foto: © Joan Egert

Mlaștinile Satchinez este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din județul Timiș și din regiunea istorică Banat. Supranumită „delta Banatului”, Rezervația Naturală Ornitologică „Mlaștinile Satchinez” adăpostește câteva specii de păsări protejate de lege, precum: ciocîntorsul, piciorongul, stârcul și egreta, iar acestea pot fi observate între lunile aprilie și septembrie. De asemenea, în apropierea rezervației poți admira și Conacul din Hodini, o clădire impunătoare, construită în anii 1840 și devenită monument istoric. Pe lângă aceste obiective turistice, poți descoperi și alte locuri frumoase din județul Timiș.

Cascada Bigăr

cascada-bigar_43075627

Sursă foto: © Cristianzamfir

În județul Caraș Severin din regiunea istorică Banat se află o cascadă unică în țara noastră. Este vorba despre Cascada Bigăr, renumită pentru frumusețea sa, dată de irizației albastre a apei. Aceasta a devenit faimoasă după ce a fost numită de către The World Geography în 2013 „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”, fotografia cascadei făcând înconjurul lumii, atrăgând numeroși turiști în zonă. Cascada și izbucul Bigăr fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița și sunt considerate arii protejate (rezervație naturală). Dacă plănuiești și tu o vacanță în această zonă, poți vizita și alte locuri frumoase din județul Caraș Severin.

Peștera Cristalelor

pestera-cristalelor2

Sursă foto: Romguide.ro

Peștera Cristalelor din județul Arad reprezintă un obiectiv turistic unic în țară. Această peșteră din Crișana merită vizitată datorită faptului că este singurul loc din România unde poți admira cristale negre, formate din calcar negru. Peștera este situată pe platoul carstic Vâscău, în apropierea stațiuni balneoclimaterice Moneasa, o oază de tratament și relaxare, unde poți admira un lac cu nuferi, dar și Peștera Liliecilor. Dacă ai fost deja la Peștera Cristalelor, poți vizita și alte locuri frumoase din județul Arad. De asemenea, îți poți căuta cazare, dacă intenționezi să petreci câteva zile în județ.

Băile Felix

Baile-Felix-Wikipedia-red

Sursă foto: Wikipedia

Băile Felix este cea mai cunoscută și vizitată stațiune balneară din Crișana. Aceasta se află în județul Bihor, foarte aproape de Oradea. Tot aceasta este singura din țara noastră care funcționează în regim permanent. Aici te poți bucura de tratamente balneare, băi termale, dar și de diverse ședințe de relaxare. De asemenea, în apropierea stațiunii se află și o rezervație naturală Pârâul Peța, unde poți admira specii endemice de plante și pești, unice în lume. Dacă ți-a plăcut la Băile Felix, îți recomand să nu te oprești aici și să vizitezi și alte locuri frumoase din județul Bihor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *