logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 sfaturi ca să eviți traficul în minivacanța de 1 mai

Sărbătoarea muncii și ziua liberă iubită de români pică în acest an într-o zi de vineri. Asta înseamnă că este timp de o minivacanță la mare sau la munte. Dacă te gândești și tu să evadezi din rutină și să petreci un weekend prelungit cu cei dragi în afara orașului pregătește-ți nervii. Nu vei fi singur și cu siguranță vor exista blocaje în trafic datorită numărului mare de mașini. Iată câteva sfaturi generale care te pot ajuta să eviți traficul intens și să ajungi la timp la destinație.

  1. Folosește transportul în comun. Consideră călătoria spre destinația ta ca parte integrată din minivacanță. Călătorind cu transportul în comun vei avea ocazia să vezi mai multe decât dacă ai fi la volan și să te bucuri mai bine de prezența celor dragi. În plus, având rute speciale, mijloacele de transport în comun sunt afectate mai puțin de trafic.
  2. Ai grijă la ce oră pornești. Dacă chiar trebuie să conduci spre destinația ta, nu porni când deja este un flux de trafic în oraș. Mai degrabă pornește dimineața sau seara târziu, când drumurile vor fi mai libere.
  3. Înarmează-te cu tehnologie. GPS-ul și aplicațiile de pe telefonul mobil care îți oferă informații în timp real îți vor fi cele mai bune prietene în călătorie. Te vor ajuta să eviți drumurile unde traficul este îngreunat de construcții sau accidente.
  4. Fii creativ în alegerea destinației. Nu alege destinațiile obișnuite de 1 mai. Fii mai creativ și, fiindcă nu vei merge în același loc cu restul excursioniștilor, drumul tău va fi ceva mai liber. În plus poți avea parte de experiențe minunate, văzând locuri care nu sunt atât de cunoscute, dar la fel de frumoase.
  5. Învață când să iei o pauză. Drumul lung și oboseala pot să îți întindă nervii la maxim. Dacă ești blocat în trafic și te enervezi, nu rezolvi nimic. În loc să stai în mașină să aștepți deblocarea drumurilor, mai bine ieși de pe drum și faci o pauză de masă sau de plimbare de vreo 2 ore. Pe când te întorci, vei vedea o schimbare semnificativă în trafic.

Iar dacă nici unul dintre sfaturile de mai sus nu te-au convins, ia în considerare o minivacanță de stat acasă. Toată lumea pleacă din oraș în acel weekend oricum, așa că e timpul perfect să hoinărești prin oraș fără să te îngrijorezi de trafic sau timp pierdut.

Citește și Istoria Rent-a-car

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *