logo
Search
Generic filters
Exact matches only

7 orașe periculoase pentru un călător

Un lucru important pentru un călător este gradul de siguranță din orașul pe care îl vizitează. Din diferite cauze, nivelul criminalității, la nivel mondial, crește din ce în ce mai mult, motiv pentru care uneori și viața turiștilor poate fi pusă în pericol. De aceea, este necesar ca înainte de a vizita un oraș, să citim şi să ne interesăm puțin despre acesta.

În cele ce urmează vă voi prezenta șapte orașe periculoase pentru un călător.

Muzaffarabad – Kashmir, Pakistan

Muzaffarabad-redSursă foto: Wikipedia

Muzaffarabad – Kashmir este considerat de mulți un loc extrem de frumos datorită priveliștilor uimitoare, a râurilor și a lacurilor de o frumusețe rar întâlnită. Muzaffarabad a fost inclus însă, în ultimii ani, în topul celor mai periculoase orașe din lume, fiind împărțit între 3 ţări: China, India şi Pakistan. Cele mai întâlnite infracțiuni comise aici sunt: traficul de persoane, crimele, traficul de droguri, manifestările publice neautorizate şi terorismul. Acest oraș  ar trebui evitat de orice turist, acesta riscându-și viața, la orice oră, doar trecând prin această regiune.

Santo Domingo, Republica Dominicană

santo-domingo_51113427Sursă foto:  Dmitry Chulov

Republica Dominicană este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe destinații turistice, din punct de vedere financiar. Însă, doar o parte din țară poate fi catalogată drept una din cele mai frumoase și relaxante locații de pe glob. Aici există şi o serie de ilegalități, cunoscute drept infracțiuni la ordinea zilei. Printre acestea se numără: jefuirea turiștilor, răpirile, demonstrațiile publice și chiar atacul asupra localnicilor. Aceste infecțiuni sunt produse de cele mai periculoase carteluri de droguri din această țară.

Grozny – Cecenia, Rusia

grozny_54709776Sursă foto: Elena Perminova

Începând din anul 1996, orașul Grozny a fost distrus într-o proporție foarte mare, în urma războiului. În acest oraș autoritățile se confruntă cu răpiri, crime și violuri. Un număr foarte mare de localnici au preferat să părăsească orașul, din motive de siguranță.

Port Moresby, Papua Noua Guinee

port-moresby_64945869Sursă foto: Kerry Whitelegg

Nu doar orașul Port Moresby, dar și Papua Noua Guinee este considerată una din cele mai periculoase din lume. Aici, cel mai sigur mijloc de transport este cel cu mașina personală, autobuzele fiind excluse. Printre cele mai periculoase infracțiuni din acest oraș se numără crimele şi violurile.

Caracas, Venezuela

caracas_38017324Sursă foto: Eagleflying

Venezuela, dar şi orașul Caracas, dețin o poziție importantă, al nivel mondial, în ceea ce privește traficul de droguri. De câțiva ani, Caracas se clasează în topul celor mai periculoase orașe ale lumii. Aici, criminalitatea este în creștere, de la an la an.

Ciudad Juárez, Mexic

ciudad-juarez-redSursă foto: Wikipedia

Ciudad Juárez este considerat cel mai periculos oraș din Mexic, dar şi unul dintre cele mai periculoase orașe din lume. Orașul trebuie evitat din cauza cartelurilor de droguri. Aici, numărul crimelor și al răpirilor se află într-o continuă creștere. Numărul mare al infracțiunilor produse zilnic a fost chiar și subiectul unui documentar a cărui temă a fost criminalitatea din oraș.

Bogota, Columbia

bogota_29861220Sursă foto: Jesse Kraft

Bogota este capitala Columbiei și, totodată, este și cel mai periculos oraș al țării. Cele mai cunoscute infracțiuni sunt crimele și răpirile, iar cele mai grave sunt bombele capcană din mașini. Chiar dacă orașul, dar și țara, sunt de o frumusețe deosebită, turiștilor nu le sunt recomandate ca și destinații de vacanță, foarte puțini dintre aceștia aventurându-se în această țară. Mai mult decât atât, un procentaj foarte mare din cei care vizitează țara fără a avea protecție sunt uciși sau sunt răpiți de cartelurile de droguri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *