Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Călătoreşte gratuit: ponturi, idei şi sfaturi

Tuturor ne-ar plăcea să călătorim cât mai mult şi, dacă se poate, cu bani cât mai puţini. Din fericire, există comunităţi întregi online care se ocupă cu acest lucru, punându-ne la dispoziţie diferite ponturi şi metode de a vizita întreagă lume, având în portofel un buget minim.

Desigur, o astfel de călătorie implică nişte sacrificii de la comoditatea obişnuită, astfel încât nu este pentru toată lumea, însă, pentru cei curajoşi, sfaturile din acest articol s-ar putea să fie exact ceea ce trebuie pentru a întreprinde aventura vieţii lor, în întreaga lume.

Autostopul

Deşi în România sunt puţini cei care practică această metodă de deplasare, apar din ce în ce mai multe site-uri care înlesnesc comunicarea dintre şoferi şi cei care doresc să călătorească ieftin. O simplă căutare pe Google va poate aduce în prim plan o listă de astfel de portaluri care să vă ofere nu doar posibilitatea de a parcurge distanţe mari cu sume mici, ci şi un grad de confort ridicat, comparabil cu metodele clasice de transport.

Totuşi, există şi metoda veche de a face autostopul care, de multe ori, nu costă bani. Tot ce va trebuie este o harta rutieră şi suficient curaj pentru a vă urca în maşina unor necunoscuţi şi pentru a descoperi persoane încântate să povestească la drum lung. Ca sfat, îți recomandăm să nu faci autostopul seara, deoarece şoferii sunt foarte precauţi. Există și o lege nescrisă printre ei, prin care încearcă să evite pericolele. Chiar dacă e posibil să nu îți ceară bani, este recomandabil să ai o mică sumă la tine, pentru a îi răsplăti cu o cafea. Mai mult, în afara ţării, majoritatea şoferilor nu acceptă bani.

Couch surfing sau cort

Şi pentru dormit fără bani, în alte oraşe, există site-uri specializate, condiţia fiind aceea de a-ți oferi, la rândul tău, canapeaua pentru cei care vor dori să îți viziteze oraşul. Totuşi, una dintre metodele cele mai comode este să dormi la cort, având grijă să îl amplasezi în locuri izolate, dar totuşi păzite. În România, nu îți va spune nimeni nimic dacă îl amplasezi la marginea oraşului sau dacă rogi oamenii care stau la curte să te lase, însă, atât în țară, cât și în afară, există locuri special amenajate pentru acest lucru.

Pentru a-ți satisface nevoile de igienă, poţi folosi benzinăriile sau duşurile de la moteluri, contra unor sume modice. De asemenea, poţi apela la şerveţele umede, pentru momentele în care te afli departe de civilizaţie.

Atenţie! Dacă alegi să dormi în pădure, în zonele unde trăiesc animalele sălbatice, îți recomandăm să legi mâncarea într-un copac şi să nu o ţii în cort, cu tine, pentru a evita nişte eventuale atacuri ale acestora.

Job-uri de moment

În sezoanele de călătorie, atât iarna, cât și vara, multe unități de cazare sau ferme caută ajutor, având posturi vacante, dedicate celor care călătoresc astfel, în special în afară. De asemenea, o altă metodă foarte plăcută de a călători este aceea de a găsi un job pe un yacht, existând, şi în acest caz, site-uri specializate. Mai mult, plata este suficient de bună, iar chetuielile minime, astfel încât vei vedea locuri superbe din întreaga lume, dar te vei întoarce şi cu bani acasă, pentru a te pregăti de o nouă expediţie.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Oana Simionescu

Oana Simionescu

Melomană, cafegita şi pasăre de noapte, Oana este ferm convinsă că Universul interior al fiecăruia este la fel de nelimitat ca şi cel exterior, numărul combinaţiilor de idei putând fi infinit. Oana crede că fiecare om este un artist, indiferent de limitele pe care i le-a impus societatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *