Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

City break: Orașe de vis în Europa

Dacă în această vară vrei să faci un city break de-un weekend și nu știi unde, stai liniștit! Ți-am pregătit 10 sugestii, cu cele mai de vis orașe din Europa în care te poți refugia pentru un weekend de concediu. Iată care sunt acestea:

Budapesta

palatul-parlamentului-budapesta_20798704

Sursă foto: © Cujochan

În capitala Ungariei poți ajunge foarte ușor chiar și cu mașina sau trenul. Dacă vrei să petreci un weekend într-un oraș în plină expansiune. Poți vizita ambele părți ale capitalei Buda și Pesta, care sunt separate de Dunăre pe o suprafață de 28 km lățime. Budapesta este una dintre cele mai bogate capitale ale lumii în materie de izvoare termale, motiv pentru care este numită și „orașul SPA”. Poți așadar să faci un city break de relaxare în Budapesta.

Istanbul

istanbul_29737

Sursă foto: © Alper Nakri

Cel mai mare oraș întins pe două continente, Europa și Asia, Istanbul este un loc perfect pentru un city break. Dacă ești un gurmand poți vizita piața de condimente și să-ți cumperi tot felul de nebunii delicioase. Dacă vrei relaxare, poți să încerci o baie turcească la hamam. Dacă vrei să vizitezi, încearcă să te plimbi cu croaziera pe Bosfor. Nu uita să vizitezi și să admiri minunata moschee Hagia Sophia. Termină city break-ul bucurându-te de ceaiul turcesc și deserturile delicioase precum baclava sau Lokum (rahat turcesc).

Lisabona

lisabona_41629269

Sursă foto: © Mihai-bogdan Lazar

Orașul portughez este unul agitat și plin de viață. Cu siguranță nu este genul de oraș care să fie dragoste la prima vedere dacă îți place liniștea. Altfel, te vei îndrăgosti să te plimbi pe străzile lor. Vizitează Oceanario (acvariul din Lisabona) și bucură-te de un tur gratuit al orașului. Treci pe la Mănăstirea Jeronimos, locul de odihnă al lui Vasco da Gama, construită în 1500. Apoi vizitează turnul Belem, tot din 1500, construit ca turn de veghe. Practic Lisabona e un oraș plin de istorie și artă, ai multe monumente de vizitat.

Barcelona

barcelona_27982958

Sursă foto: © Mapics

A doua capitală a Spaniei, așa cum este supranumită, este plină de lucruri pe care le poți face în 2-3 zile. Vizitează plaja dacă mergi în sezonul cald, și plimbă-te cu telecabina peste oraș. Fă o vizită parcului Gruel și descoperă cât de incredibil e orașul prin clădirile lui Gaudi: Sagrada Familia, casa lui Gaudi, etc. Dacă preferi să te bucuri de mâncare, nu pleca fără să încerci o Paella și versiunea sa catalană, Fideua, înfruptă-te în tapas și sangria și bucură-te de momentele frumoase.

Praga

praga_15625845

Sursă foto: © Dennis Dolkens

Dacă mergi pentru prima dată în Praga, cu siguranță vei vrea să vizitezi majestuoasa catedrală St. Vitus, din interiorul Castelului Prăgii. Apoi poți trece pe la gotica clădire veche a primăriei, care are un ceas Astronomic cu figuri alegorice medievale. Dacă ești o fire mai boemă, îndreaptă-te spre districtul Zizkov unde te poți plimba printre magazinele fashionable ale orașului.

Amsterdam

amsterdam_25378882

Sursă foto: © Veronika Galkina

Ce îți vine în cap prima și prima dată când te gândești la Amsterdam? Districtul Roșu, bineînțeles! Chiar dacă nu „cumperi” nimic, poate fi o experiență interesantă să îl vizitezi. Dacă nu ești interesat de asta, îți recomand să te îndrepți spre muzeele pline de artă, precum muzeul de artă modernă Stedelijk, muzeul Rijksmuseum sau muzeul Van Gogh. Amsterdam atrage iubitori de artă din întreaga lumea. Nu uita să faci și o plimbare cu bicicleta acolo.

Viena

viena_24694012

Sursă foto: © Digitalpress

Pe lângă artera comercială a Vienei, de unde îți poți cumpăra o mulțime de lucruri frumoase, îți recomand să vizitezi muzeul/casa memorială a lui Mozart, singura reședință vieneză a compozitorului, care a mai rămas. Apoi poți face o plimbare și pe la cea mai veche grădină zoologică din lume, înființată în 1752, unde poți vizita urși panda gigant. Dacă preferi arta contemporană, scena vieneză este plină de artiști care-și demonstrează talentul în ateliere sau în Galeria Georg Kargl Fine Arts. Nu uita să te înfrupți și cu ciocolată în Viena, pentru că fac o ciocolată delicioasă.

Berlin

berlin_33467988

Sursă foto: © Mapics

Berlin este un oraș plin de istorie. Nu poți să treci prin Berlin și să nu vizitezi Zidul Berlinului sau muzeul Iudeilor (Judisches Museum). Dacă-ți place să faci cumpărături, trebuie să te plimbi prin cel mai mare centru comercial din Europa. Dacă preferi să încerci gastronomia locală, ai din ce alege aici! Frankfurt, currywurst, preparat care are chiar un muzeu dedicat în Berlin, împreună cu o bere bună.

Roma

roma_18229141

Sursă foto: © Viorel Dudau

Roma antică și Roma modernă se întrepătrund perfect. Poți petrece o zi vizitând Coloseumul și vestigiile romane din oraș, iar în a doua zi să te bucuri de partea modernă a Romei. Delectează-ți papilele gustative cu cele mai autentice preparate italiene: Pizza, paste, tiramisu sau pana cotta sunt doar câteva dintre acestea. Ca amintire, îți poți face poze cu statuile vii din oraș (artiștii stradali).

Paris

paris_59996362

Sursă foto: © Valentin Armianu

Cât de bine sună un weekend romantic la Paris? Îți recomand să vizitezi celebrul turn Eiffel de două ori, o dată în lumină naturală și odată seara, ca să-l vezi iluminat. Plimbă-te pe Champs Elysees, până ajungi la arcul de triumf și nu uita să iei micul dejun la o cafenea pariziană cochetă, unde să servești un croasant alături de o cafea cu lapte. Dacă ai timp vizitează Luvrul, iar dacă nu, plimbă-te pe marginea Senei, du-te prin Montmartre sau vizitează Notre Damme-ul.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *