Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să călătoreşti cu un buget redus

Dacă vacanţa ta ideală e să stai la un hotel de 5 stele all-inclusive şi să leneveşti pe plajă sau să te răsfeţi la şedinţe de masaj, din păcate nu avem o opţiune de buget redus. Dar dacă preferi un pic de adrenalină, ai spiritul de aventură în sânge şi crezi că experienţele şi oamenii contribuie decisiv în cazul unei călătorii, atunci avem câteva idei pentru tine.

Bicicleta

Dacă eşti pasionat de ciclism şi îţi plac ieşirile în aer liber, te poţi încumeta încet încet să parcurgi distanţe tot mai mari. Există mulţi oameni care fac turul Europei sau chiar al lumii cu bicicleta, apelând doar foarte rar la alte mijloace de transport. Bugetul lor este foarte redus, de cele mai multe ori se întreţin prin mici acţiuni de voluntariat şi din bunăvoinţa oamenilor. Mulţi dintre ei decid pe parcurs să militeze sau să promoveze o anumită cauză aşa că povestesc tuturor celor care le ies în cale despre cauza pe care o sprijină. Cu toate că e o experienţă care îţi schimbă viaţa, în cazul în care eşti abia la început şi nu ai curajul să faci acest lucru singur, e mai bine să cauţi un prieten cu care ai vrea să împărtăşeşti experienţa.

Dacă vrei totuşi să foloseşti mijloace de transport mai costisitoare, setează-ţi încă de la începutul anului locurile pe care doreşti să le vizitezi, interesează-te de costurile aproximative ale călătoriei şi stabileşte-ţi clar obiectivele de vizitat. Încearcă să găseşti biletele de avion la ofertă, căutându-le din timp. Poţi pune zilnic sau săptămânal o anumită sumă de bani într-un borcan special creat şi frumos decorat, bani de care promiţi să nu te atingi cu niciun motiv până la momentul călătoriei. Nu trebuie să fie nişte sume foarte mari, dar vei vedea că te vei trezi cu o sumă frumuşică pe care o vei putea folosi ca să plăteşti intrările la anumite obiective sau pur şi simplu ca bani de buzunar.

Couchsurfing

E unul dintre cele mai la modă instrumente pentru cazare. Există un site al tuturor oamenilor care acceptă călători în gazdă  pe gratis pentru câteva nopţi. Ai mare grijă însă. Ar fi indicat pe lângă ratingurile de pe site să fie oameni la care eventual cunoştinţe de-ale tale au mai fost şi poţi să ai încredere în ei.

Voluntariază

Există numeroase programe de voluntariat care îţi acoperă o parte din costuri şi poţi profita de ele pentru a cunoaşte locuri şi oameni noi. Serviciul European de Voluntariat este un astfel de exemplu şi ai toate cheltuielile decontate. În plus, ai dreptul la concediu la fel ca şi în cazul unui job, aştfel încât dacă ştii să-ţi manageriezi banii de buzunar vei putea vizita numeroase locuri pe perioada stagiului de voluntariat.

Nu e nevoie să ai un buget foarte mare pentru a vizita cât mai multe locuri. Trebuie doar să îţi doreşti asta foarte mult şi oportunităţile se vor ivi în calea ta.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *