Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Începutul Târgurilor de Crăciun în marile orașe europene în 2023

Încet, încet, se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, când străzile marilor orașe vor fi pline de lumini strălucitoare și decorațiuni de poveste care anunță sosirea Crăciunului. Târgurile de Crăciun sunt apreciate de toată lumea, aducând un spirit festiv intens datorită piețelor frumos decorate și a mulțimilor de oameni care se bucură pe deplin de această perioadă.

În acest articol, vom prezenta informații despre câteva dintre cele mai impresionante târguri de Crăciun din Europa în 2023 și perioada în care acestea au loc. Dacă te gândești să faci o escapadă într-unul dintre aceste orașe, citește până la final pentru a afla care dintre ele ar putea fi cea mai potrivită alegere pentru tine și familia ta, în funcție de data la care încep târgurile europene de Crăciun.

Viena, Austria

În perioada Crăciunului este imposibil să te plictisești în Viena. În tot orașul ești înconjurat de spiritul sărbătorilor, mai ales că este plin la fiecare pas de mai multe târguri de iarnă. Christmas World, situat lângă primărie, este târgul principal, fiind cel mai impresionant din Viena. Aici poți găsi un patinoar fabulos, dar și căsuțe care oferă preparate culinare, băuturi calde și decorațiuni specifice, pentru turiști. Dacă te întrebi când începe târgul de Crăciun de la Viena, perioada de desfășurare a acestuia este între 11 noiembrie 2023 și 26 decembrie 2023.

Viennese Dream Christmas Market reprezintă cea mai mare și captivantă piață de Crăciun din oraș, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura pe deplin de atmosfera festivă și de a savura deliciile tradiționale. Un alt loc remarcabil pentru a simți magia sărbătorilor este Palatul Schönbrunn, una dintre cele mai impresionante locații unde poți experimenta în totalitate farmecul acestei perioade speciale.

Majoritatea târgurilor de Crăciun din Viena au data de deschidere în perioada 11-22 noiembrie, dar dacă plănuiești să le vizitezi îți recomandăm să îți programezi vacanța după 20 noiembrie, pentru a fi sigur că vei putea să descoperi cât mai multe.

Budapesta, Ungaria

În Budapesta vor fi disponibile anul acesta trei târguri de Crăciun principale. În primul rând, Advent Festival, organizat în incinta celebrei Basilica, își deschide porțile începând cu 17 noiembrie și se încheie în prima zi a noului an. Acesta este unul dintre cele mai frumoase târguri de iarnă din Europa, fiind votat de trei ori și având titlul de Cel mai bun Târg de Crăciun din Europa.

Un alt târg recunoscut este Vörösmarty Classic Xmas, care se va desfășura tot începând cu 17 noiembrie și încheindu-se pe 31 decembrie. În cadrul acestuia te poți bucura de un tradițional Kürtőskalács delicios, dar și alte preparate și surprize.

Un târg cu specific mai intim și diferit față de cele precedente este Advent in Óbuda. Óbuda este o zonă spectaculoasă a orașului, cu străzi pietruite și o atmosferă specifică unui oraș mic, de poveste. În această zonă te poți bucura de specificul miros de vin fiert și decorațiuni, în perioada 1-31 decembrie.

Praga, Cehia

Cel mai mare târg de Crăciun din Praga se află chiar în inima centrului istoric al orașului (Staroměstské náměstí). Acesta este și cel mai impresionant, punând la dispoziție turiștilor peste 100 de tarabe, unde se găsește o bogată varietate de obiecte artizanale tradiționale cehe, ornamente și suveniruri. În plus, oferta diversificată include nu doar produse deosebite, ci și experiențe culinare autentice, începând de la vinul cu miere, până la turta dulce și castanele coapte delicioase. Perioada de desfășurare a târgului este între 2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024.

Un alt târg impresionant din Praga este situat în Piața Păcii. Aici puteți găsi mai mulți producători locali, care oferă cadouri bine lucrate, decorațiuni tradiționale din sticlă suflată și alimente produse și coapte local. Acesta își deschide porțile începând cu 25 noiembrie 2023 și se termină în 24 decembrie 2023.

Strasbourg, Franța 

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai impresionante din Europa, având perioada de desfășurare între 24 noiembrie și 24 decembrie. Pe lângă faptul că târgurile de Crăciun din Strasbourg sunt cu adevărat remarcabile, nu putem să nu apreciem și decorurile festive incredibile care transformă întregul oraș într-un spectacol de sărbătoare. De la fațadele decorate cu ursuleți de pluș, până la prezentările deosebite din magazine, fiecare colț al orașului radiază o atmosferă magică a sărbătorilor.

Situat în Piața Broglie, cel mai vechi și istoric târg de Crăciun din Strasbourg impresionează prin varietatea opțiunilor culinare oferite, incluzând de la covrigi proaspeți, până la cârnați tradiționali și clătite.

Bruxelles, Belgia

Capitala Belgiei are 5 Târguri de Crăciun impresionante pe care merită să le vizitezi dacă plănuiești o vacanță aici, în următoarea perioadă. Grand-Place, piața emblematică a orașului, înconjurată de impunătoare clădiri istorice, reprezintă centrul Festivalului Winter Wonders. Aici se află cel mai înalt brad de Crăciun din Bruxelles și o scenă imensă a Nașterii, completată de oi și măgari adevărați.

E important de menționat că această locație nu găzduiește un târg tradițional, nu există tarabe cu vin fiert sau vânzători ambulanți. Cu toate acestea, Grand-Place este o destinație specială datorită atmosferei festive de excepție. De asemenea, aici are loc în fiecare seară un spectacol impresionant de lumini și sunet. Acesta se va desfășura în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie.

Dacă totuși căutați un târg care vă pune la dispoziție și obiecte tradiționale și mâncare, târgul de la Marché aux Poissons este cel mai mare de acest gen din Bruxelles. Aici puteți descoperi și o roată panoramică de excepție și vă puteți bucura de spiritul festiv. Acesta se desfășoară în aceeași perioadă ca și cel situat la Grand-Place.

În concluzie, târgurile de Crăciun din Europa oferă o incursiune magică în tradițiile festive, transformând orașele în adevărate tărâmuri de poveste în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu lumini strălucitoare, arome îmbietoare și atmosfera plină de bucurie, aceste piețe reprezintă o experiență memorabilă pentru toți cei care le străbat.

Descoperă și care sunt țările cu cele mai interesante obiceiuri de Crăciun

Cover - Sursă foto: pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *