Ziua Europeană a Păsărilor – 24 Mai

Ziua de 24 mai coincide cu Ziua Europeană a Păsărilor, o sărbătoare celebrată pentru a aduce în atenția oamenilor de pe teritoriul Uniunii Europene importanța conservării mediului și protecția păsărilor existente pe continentul nostru.

Practic avem de a face mai mult cu o avertizare care ar trebui să ajungă la publicul larg, instituțiile europene au vrut, prin această zi, să aducă la cunoștință faptul că aproximativ 12% din totalul păsărilor din întreaga lume ar putea să dispară până la sfârșitul acestui secol.

Majoritatea speciilor de păsări din Europa sunt migratoare așadar este nevoie de o acțiune coordonată a statelor membre UE pentru a le putea salva. Deja există legislație în acest sens, însă și campaniile care se desfășoară în fiecare an la această dată sunt utile pentru a educa și sensibiliza publicul larg.

Este deosebit de important să nu le afectăm foarte mult ecosistemele acestor vietăți superbe, iar România trebuie să facă progrese în acest sens cu atât mai mult, datorită varietății ornitologice care se găsește în Delta Dunării în fiecare an.

Spectacolul zburătoarelor este o încântare pentru ochi și ar trebui să rămână așa pentru ca și generațiile viitoare să se bucure de creațiile naturii.

Tot astăzi se sărbătorește la nivel internațional și Ziua Fratelui. Legătura dintre frați nu ar trebui să se piardă niciodată, chiar dacă mai există conflicte mai mici sau mai mari. Această zi este perfectă pentru a vă îmbunătăți relația și pentru a exprima lucrurile pozitive pe care le simțiți despre fratele vostru.

Pentru mulți a avea un frate este considerat un chin, însă pentru și mai mulți, cred eu, este un dar care trebuie prețuit cât se poate de mult.

Un frate adevărat te va ajuta și la bine și la greu, ceea ce nu multă lume va face, mai ales dacă te afli într-o situație dificilă, așadar te poți bucura că ai un punct de sprijin care să fie acolo indiferent de ce se va întâmpla.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.