Ziua Fraților Wright – 17 decembrie

Este o zi sărbătorită în special de către americani, dar noi credem că ar trebui observată de întreaga lume, datorită implicațiilor pe care frații Wright le-au avut în domeniul aviației. Pe numele lor mici Orville și Wilbur, acești doi frați americani au fost cei care au pus bazele aviației moderne și care ne-au oferit, iată cel mai rapid mod (din prezent) de a ne deplasa dintr-o parte în alta a planetei.

Primul lor zbor (deși nu primul al omenirii) a fost efectuat în 1903, în Kitty Hawk, Carolina de Nord. Folosindu-se de experiențele altor inventatori din domeniul aviatic, ei au fost primii care au reușit să definească controalele de stabilitate ale unei aeronave, controale pe care piloții le puteau folosi după bunul plac și care permiteau ca aeronava să beneficieze de un zbor mai lung și mai sigur.

Foarte multe nume sonore se află pe lista lungă a inventatorilor și inovatorilor din domeniul aviatic, iar Ziua Fraților Wright este păstrată în memoria americanilor ca o sărbătoare închinată aviației aflate, acum mai bine de o sută de ani, la începutul unei călătorii care a dus la performanțele și tehnologia de care ne bucurăm în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.