logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Îndrăgostiților – 14 februarie

ziua-indragostitilor

14 februarie este una dintre cele mai așteptate zile din an, iar motivul este simplu: Ziua Îndrăgostiților. Dragostea plutește în aer, restaurantele sunt cu locurile pline, ciocolata se vinde nemaipomenit de repede, iar trandafirii dispar din toate florăriile.

Romanticii vor vedea în această zi ocazia ideală pentru a-și declara iubirea prin dovezi care mai de care mai inventive. Cinele romantice sunt la mare căutare, iar consumația de vin crește considerabil.

După cum prea bine știți, Ziua Îndrăgostiților este furată de peste ocean, de la americani și al lor Valentine’s Day, devreme ce ziua iubirii tradițională în România este Dragobetele, sărbătorit pe 24 februarie.

Valentine’s Day își are originile în Imperiul Roman, când, se spune, mai mulți preoți numiți Valentinus (ce coincindență, nu-i așa?) au fost pedepsiți aspru pentru infracțiunea de a căsători soldații care nu aveau voie să fie însurați. Preoții ar fi fost închiși și persecutați datorită acestor acțiuni, iar deoarece sacrificiul lor a fost făcut în numele iubirii, ziua de Sfântul Valentin a rămas cu această semnificație.

Evident, există mai multe variante ale poveștii, așa că nu puteți decât să o alegeți pe cea în care credeți. Sau puteți să nu credeți niciuna, ci pur și simplu să profitați de ocazie pentru a spune „Te iubesc”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *