logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Drepturilor Omului – 10 decembrie

drepturile-omului

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Omului, o zi înființată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1950, cu scopul de a aduce în atenția oamenilor Declarația Universală a Drepturilor Omului, întocmită la 10 decembrie 1948. Acest document oficial stabilește că fiecare dintre noi, indiferent de rasă, educație, convingeri etc, suntem egali în drepturi și așa ar trebui să rămânem pentru totdeauna.

Această zi a ajuns azi la cea de-a 64-a ediție, iar sloganul din acest an este Human Rights 365. Acesta promovează ideea conform căreia egalitatea dintre drepturile oamenilor este valabilă pe tot parcursul anului, nu doar în această zi comemorativă. Mai mult, aceste drepturi sunt cele care ne leagă ca și o comunitate mondială și ne supun acelorași idealuri și idei.

Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită la nivel internațional prin intermediul diferitelor conferințe sau evenimente organizate de guverne, ONG-uri și/sau companii private, în cadrul cărora se discută despre egalitatea în drepturi și despre lucrurile care se pot face pentru a asigura la nivel mondial această egalitate.

Dedicați și voi această zi organizării sau participării la evenimente care răspândesc mesajul egalității dintre oameni în cadrul comunității în care trăiți

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *