Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Jocurilor Video – 8 iulie

Gameri de pretutindeni, astăzi sărbătorim Ziua Jocurilor Video. Dacă îți plac, e timpul să-ți iei prietenii și să petreceți un pic de timp împreună jucând fotbal ori salvând lumea de teroriști sau de ceva dezastru natural, cum numai tu poți face. Sau mai bine zis, eroul pe care îl interpretezi.

Jocurile video au intrat pe piață în urmă cu două-trei decenii, iar de atunci se află într-o continuă și extraordinară expansiune și dezvoltare, cu scopul de a face experiența din joc cât mai aproape de una reală. Jocurile video sunt ocazia perfectă pentru oricine de a trăi emoții cât de cât asemănătoare cu cele trăite de doar o parte din oamenii planetei.

Vrei să vezi cum se simte Messi în meciurile Barcelonei? Joci Fifa. Vrei să experimentezi emoțiile și frica din teatrele de război din Afganistan, fără să-ți expui fruntea gloanțelor adevărate? Joci jocuri de război. Vrei să-ți construiești un oraș sau o națiune și să cucerești lumea? Alege un joc de strategie. Vrei să conduci o mașină cu 450 km/h? Jocurile de curse sunt alegerea perfectă pentru așa ceva. Opțiunile sunt foarte multe și oricine își poate găsi un joc pe placul său.

Chiar dacă nu te numeri printre gamerii pasionați de jocurile video, în această zi poți încerca să te familiarizezi cu unele dintre acestea, petrecându-ți timpul într-o activitate virtuală care s-ar putea să te cucerească. Atenție însă, practicarea jocurilor video o zi întreagă este permisă doar azi, 8 iulie. Este important să nu te lași atras prea mult de această distracție și să nu rupi contactul cu realitatea și îndatoririle pe care le ai în lumea reală. Neplăcerile pe care le întâlnești în jocurile video devin mult mai puțin distractive atunci când le înfrunți în viața de zi cu zi.

Jocurile video te pot ajuta însă și în viața reală. S-au făcut studii care au demonstrat că cei care joacă constant jocuri de acțiune au o coordonare ochi-mână mai bună, dezvoltă o rezistență la stres și distracții, dețin o sensibilitate crescută la informații în viziunea periferică și au o abilitate de a înțelege mai bine mediul înconjurător.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *