Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Mondială a Pădurarilor – 31 iulie

Pădurarii sunt persoanele care au ca rol principal protejarea habitatului natural din păduri sau parcuri naturale. Denumită în engleză World Ranger Day, Ziua Pădurarilor are ca scop celebrarea muncii pe care acești oameni o fac zi de zi în slujba naturii și a menținerii unui habitat natural sănătos.

Este o zi potrivită pentru conștientizarea eforturilor pădurarilor și pentru arătarea recunoștinței față de o eventuală cunoștință, prieten sau rudă care se îndeletnicește cu această ocupație. Se estimează că există mai mult de 100.000 de rezervații, parcuri naturale și zone protejate în lume care sunt ocrotite de pădurari. Cel mai vechi parc național este Yellowstone, din Statele Unite ale Americii. Ziua Pădurarilor a fost ținută pentru prima dată în 2007 și a fost organizată de International Ranger Federation.

În jurul lumii se organizează diferite evenimente pentru celebrarea zilei de astăzi. Printre acestea se numără și plimbări în natură cu ghizi, proiecții de documentarii etc. Dacă vrei să-ți arăți suportul față de pădurari și vrei să crești nivelul de informare a celor din jurul tău, astăzi poate fi o oportunitate bună pentru organizarea unor anumite evenimente în directă legătură cu subiectul zilei.

Tot astăzi se mai celebrează în jurul lumii și Ziua Instrumentelor Muzicale Neobișnuite, astfel încât dacă deții așa ceva, ai acum ocazia perfectă pentru a le folosi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *