Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
filme
filme

5 filme pe care ar trebui să le vezi

Cinematografia din ultimii 20 de ani s-a dezvoltat în mod continuu. Calitatea peliculelor este măsurată în premii luate la marile festivaluri ale lumii, dar și în ratingul pe care filmele le au pe IMDb. În funcție de acesta din urmă am încercat să alcătuiesc o listă a filmelor pe care orice cinefil ar trebui să le vadă măcar o data în viață.

”The Shawshank Redemption” 

Acesta este, de altfel, și primul film în topurile IMDb. Pelicula prezintă evoluția din închisoare a lui Andy Dufresne, un tânăr bancher care este arestat pentru că și-ar fi omorât soția și amantul acesteia. În închisoare, Andy întâlnește oameni noi, din toate categoriile sociale, care reprezintă diferite tipuri umane. El învață acolo să prețuiască oamenii pentru sufletul pe care îl au, nu pentru acțiunile pe care ei le-au făcut la un moment dat în timpul vieții. Planul lui este de a-l pedepsi pe directorul închisorii și de a scăpa de detenție.

Filmul este o lecție de viață spectaculoasă, de economie, de omenie și are un parcurs care îi surprinde pe toți cei ce vizionează filmul.

https://www.youtube.com/watch?v=dwfIf1WMhgc

”Lista lui Schindler”

Filmul este o capodoperă cinematografică. A dobândit de-a lungul timpului 7 premii Oscar, foarte multe laude ale publicului și un rating de 9.3 pe IMDb. Umanitatea pare să fie cuvântul ce descrie cel mai bine filmul. Acțiunea se petrece în timpul celui de al Doilea Război Mondial, în Germania nazistă, când evreii erau eliminați în urma ”soluției finale” ale lui Hitler. Oskar Schindler este un aristocrat german care profită inițial de pe urma evreilor. În cele din urmă, eroul salvează viețile a peste 1100 de oameni ce ar fi fost omorâți în timpul Holocaustului.

”Forrest Gump”

”Viața este ca o cutie cu bomboane de ciocolată. Niciodată nu știi ce urmează.”, acestea sunt cuvintele care îți vor rămâne în minte după ce vei vedea acest film. Tom Hanks îl interpretează pe tânărul Forrest, pe parcursul vieții lui. Acesta este un copil diferit, care se atașează încă de mic de Jenny. Apoi, toată viața lui se leagă de întâmplări ciudate: Forrest ajunge în echipa de fotbal a colegiului, câștigă campionate mondiale la tenis de masă, merge în război unde devine erou, însă ceea ce dăinuiește în timp este iubirea purtată lui Jenny.

”The Pursuit of Happyness”

Filmul prezintă visul american pe care fiecare dintre noi vrem să îl îndeplinim cândva. Chris Gardner este un familist convins, însă sărăcia prin care îi trece familia o face pe soția sa să îl părăsească. Abia aici începe adevărata acțiune a filmului. Chris rămâne singur cu fiul său, pe care încearcă să îl protejeze și în cele mai dificile situații.

Eroul dă dovadă de o ambiție ieșită din comun, este motivat să reușească, ceea ce face din film o adevărată lecție de viață.

”The Intouchables”

Philippe este un aristocrat francez, însă care suferă un accident din cauza căruia devine infirm. El trebuie să angajeze un îngrijitor, iar la interviu apare Driss. Prima impresie despre acesta este una proastă, el vine din periferia Parisului, are probleme cu legea și își dorește doar o semnătură pentru a primi șomajul în continuare. În ciuda acestui fapt, Philippe îl angajează, iar între cei doi se creează o legătură strânsă. Aceștia se modelează unul pe celălalt: Driss dobândește gustul pentru frumos și învață să aprecieze arta, în timp ce Philippe ia unele dintre obiceiurile oamenilor simpli. Filmul are o notă amuzantă și motivatoare pentru fiecare dintre noi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *