Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
coldplay
coldplay

Cele mai cunoscute 4 melodii ale Coldplay

Coldplay este una dintre cele mai ascultate formații din lume, iar acest lucru o atestă numărul de peste 60 de milioane de albume pe care deja le-a vândut. Chiar dacă jurnaliștii The New York Times i-a considerat ca fiind ”cea mai nesuferită trupă a deceniului”, ei se bucură încă de apreciere la o scară foarte largă. Melodiile lor prind foarte bine, mai ales pentru sensibilitatea lor.

”Yellow”

”Yellow” este și cea mai spontană melodie a formației Coldplay. Membrii au mărturisit că au scris această melodie într-o noapte, după ce s-au uitat la cerul senin și au văzut stelele. De aici a apărut și primul vers ”Look at the stars, look how they shine for you.” (Uită-te la stele, uită-te cum strălucesc pentru tine). Titlul a fost ales aleatoriu, când solistul trupei, Chris Martin, se uita prin sală și a văzut coperta cărții ”Yellow Pages” (Pagini Aurii).

”Fix you”

”Fix you” duce cu gândul la iubire, la dorința de a-i învăța pe cei din jurul nostru câte ceva. Ideea melodiei a apărut când Chris a conectat pentru prima oară o tastatură pe care socrul său i-o dăruise înainte să moară. I s-a părut că sunetul pe care tastele îl fac era cu totul diferit, așa că s-a gândit să facă un cântec despre iubirea adevărată. Acesta este și cântecul favorit al lui Martin, care a mai mărturisit pentru revista Mojo că ”și acum, după ce cânt melodia în concerte, încă îmi spun ”Îmi place asta.””

”The Scientist”

Melodia este despre un cercetător care a fost prins în studiile sale și a neglijat partea sentimentală. El își dorește să o ia de la început, să înceapă altfel viața pe care o are. Versurile sunt completate și de videoclip, care îl prezintă pe Martin cum merge înapoi, acțiunea fiind una care se petrece în sens invers. El se întoarce printr-un oraș, prin pădure, iar în final ajunge într-o mașină. De aici se oferă o altă perspectivă, una mai dură: prietena eroului a murit în urma unui accident, iar acțiunea încă se derulează. Totul se sfârșește cu momentul în care cei doi sunt în mașină, fericiți unul cu celălalt.

”Paradise”

Ideea melodiei este că atunci când nimic nu îți merge bine, când trebuie să înfrunți foarte multe probleme, mereu o să ai paradisul tău. Chris Martin are rolul de narator în acest caz, descriind povestea unei fetițe care are visuri mari. Ea își dorește un paradis, în care reușește să evadeze la un moment dat. Videoclipul îți inspiră ideea că merită să evadezi uneori din lumea de zi cu zi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *