Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
oameni fericiti
oameni fericiti

Cele mai fericite 5 țări din lume

Sunt oameni care urmăresc fericirea aproape obsesiv, însă nu reușesc să o ajungă. Dacă pentru unii fericirea înseamnă să citească o carte bună seara, pentru alții asta le poate oferi doar o stare de bine. Totuși, există specialiști care au analizat fericirea și au încercat să alcătuiască un top al statelor, din acest punct de vedere. Ei s-au bazat pe speranța medie de viață, pe ajutorul social, capitalul social, absența corupției și pe simpla stare de bine.

Elveția

elvetia
Sursă foto: Anita Bejenaru

Elveția este socotită a fi una dintre cele mai fericite state din lume. Se află pe acest loc datorită nivelului de trai, al locurilor de muncă, al câștigurilor, dar și al sănătății, al educației sau al siguranței sociale. La întrebarea unor specialiști ”Cunoașteți pe cineva care chiar v-ar ajuta dacă ați avea nevoie”, 96% dintre oameni au răspuns pozitiv. Acest fapt denotă și că elvețienii reușesc să păstreze simțul comunității foarte dezvoltat.

Islanda

islandaSursă foto: Surangaw

Islanda este pe locul doi, întrucât în studiile efectuate de specialiști domină la ocupabilitatea locurilor de muncă și în câștiguri, iar legăturile sociale, statusul sănătății, calitatea mediului înconjurător, educația și sănătatea sunt peste medie. La întrebarea ”Care este satisfacția generală în legătură cu viața dumneavoastră pe o scară de la 1 la 10?”, islandezii au o medie de 7.5, ceea ce îi plasează peste media europeană de 6.6.

Danemarca

danemarcaSursă foto: Sean Pavone

Dacă în 2014 aceeași specialiști o plasau pe poziția fruntașă, în prezent, Danemarca ocupă abia locul al treilea. În statistici, țara ocupă un loc peste medie în ceea ce reprezintă calitatea mediului înconjurător, al educației, al ocupabilității locurilor de muncă, al câștigurilor și al sănătății. La întrebarea ”Care este echilibrul dintre timpul petrecut la muncă și cel cu familia?”, doar două procente dintre danezi au răspuns că lucrează prea mult timp.

Norvegia

norvegia

Sursă foto: Iakov Kalinin

Punctele forte din studiile specialiștilor cu privire la Norvegia par să fie implicarea societății în politică, legăturile dintre oameni, calitatea mediului, echilibrul dintre muncă și familie. De remarcat este faptul că peste 82% dintre adulți (25-64 de ani) au absolvit licee sau școli profesionale.

Canada

vancouver canada

Sursă foto: Fredrik Vindelälv

Canada este primul stat extra-european care se află pe această listă. Ei se bucură de sistemul educațional bine dezvoltat, de ocupabilitatea locurilor de muncă peste medie și de calitatea mediului înconjurător. La intrebarea ”Vă considerați a fi persoane sănătoase?”, 89% dintre persoane au răspuns afirmativ, ceea ce este peste media de 69%.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *