Olga Noskova este un maestru cofetar din Rusia, care face niște torturi atât de aspectuoase încât par ireale. Efectul „WOW!” se datorează glazurii cu care sunt acoperite torturile, care este una care s-ar putea asemăna cu o oglindă. Impactul vizual este cu atât mai mare, cu cât suprafața glazurată este perfect dreaptă. Din acest motiv, torturile Olgăi capătă un aspect marmorat și dau senzația că sunt decorațiuni confecționate din porțelan.
Cei de la Bored Panda au publicat și o rețetă care ar putea fi folosită pentru a face o astfel de glazură. Pentru aceasta e nevoie de 20 g de gelatină, 120 + 150 ml de apă, 300 g de glucoză, 300 g de zahăr, 200 g lapte condensat îndulcit, 300 g de ciocolată (albă, neagră sau cu lapte) și coloranți alimentari. Iar ca să o prepari, trebuie să înmoi gelatina în cei 120 ml de apă și între timp să pui glucoza cu restul de apă și zahărul la fiert. După ce amestecul fierbe, oprește focul și adaugă gelatina, apoi laptele condensat. Toarnă apoi amestecul peste ciocolată și mixează totul bine cu o spatulă. După ce se răcește puțin, toarn-o peste tort.
Dacă nu îndrăznești însă să faci o astfel de glazură, te invit să admiri torturile perfecte ale Olgăi, pe pagina acesteia de Instagram.