Search
Generic filters
Exact matches only

Peruci inedite realizate din hârtie

Peruca este una dintre cele mai inspirate invenții realizate în domeniul beauty. Aceasta își are originile în Antichitate, fiind purtată de multe popoare, printre care se numără egiptenii, fenicienii, grecii sau romanii. Obiceiul de a purta perucă s-a păstrat și în Evul Mediu, ele fiind comune în înalta societate din Europa.

În prezent, perucile sunt purtate doar de către persoanele care lucrează în domeniul modei, de cele care au chelit sau de cele care suferă de boli care le provoacă căderea temporară a părului. Cele mai comune materiale din care se pot confecționa perucile sunt părul, lâna sau firele sintetice.

Artista rusă Asya Kozina, pasionată de modă și de modelajul în hârtie, a găsit un mod inedit de a realiza peruci. Ea le confecționează din hârtie. Kozina a început chiar și un proiect, în cadrul căruia a făcut mai multe peruci din epoca barocă.

Perucile istorice m-au fascinat mereu, în special cele din epoca barocă” a afirmat Asya Kozina „Acesta proiect a fost gândit ca o artă pentru frumusețea artei, nu într-un sens practic. Perucile sunt însă frumoase. În acest caz, hârtia m-a ajuta să evidențiez formele principale ale perucilor, nu voiam să dau impresia că sunt obsedată de detalii, pe care unii nu le consideră neapărat necesare”, mai apare în descrierea proiectului său, publicat pe site-ul de design Behance.

În cele ce urmează vă voi prezenta 10 peruci din epoca barocă, realizate din hârtie de artista rusă de Asya Kozina. Dacă acest proiect v-a impresionat și doriți să vedeți mai multe lucrări artistice realizate de ea, puteți să îi vizitați pagina de Facebook sau profilul său de pe site-ul Behance.

peruca 1Sursă foto: Behance
peruca 2Sursă foto: Behance
peruca 3Sursă foto: Behance
peruca 4Sursă foto: Behance
peruca 8Sursă foto: Behance
peruca 10Sursă foto: Behance
peruca 9Sursă foto: Behance
peruca 6Sursă foto: Behanceperucile 7Sursă foto: Behance
perucile 5Sursă foto: Behance

Care sunt perucile voastre preferate?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *