logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Top 10 cele mai periculoase țări din lume în 2014

Călătoriile în diferite țări ale lumii au devenit o activitate preferată de tot mai mulți oameni, în special în concedii. Cu toate acestea, este bine să vă informați corect asupra țărilor pe care le vizitați și să vă asigurați că ați luat toate măsurile de siguranță pentru ca excursia voastră să decurgă în cele mai bune condiții. Iată mai jos o listă a celor mai periculoase țări din lume la momentul actual.

1. Irak

Este cea mai periculoasă țară din lume în prezent datorită activităților teroriste care au loc pe teritoriul său. Este o zonă de război unde securitatea civilor este compromisă și unde nimeni nu se află în siguranță.

2. Somalia

În ciuda frumuseții naturale a acestei țări, Somalia se confruntă cu multe conflicte armate pe teritoriul său. Turiștii nu au mai vizitat-o de mai bine de 14 ani.

3. Columbia

Este una dintre țările cu o rată a criminalității foarte mare. Zilnic sunt raportate răpiri, violuri și crime. Principala cauză a morții însă rămâne traficul de droguri.

4. Afganistan

În ultimii ani această țară se confruntă cu războaie interne și externe devastatoare. Niciun turist nu se află în siguranță pe teritoriul său.

5. Burundi

Această țară africană se confruntă cu grave crime de război și conflicte armate. Drepturile omului sunt foarte des încălcate în Burundi prin tortură, crimă și viol.

6. Venezuela

Este o destinație turistică foarte frumoasă în timpul verii, dar foarte riscantă din punct de vedere al securității, deoarece a crescut rapid numărul crimelor, jafurilor și răpirilor în ultimii ani.

7. Africa de Sud

Cape Town este cel mai periculos oraș din Africa de Sud și unul dintre cele mai riscante din lume. Femeile în special ar trebui să evite această țară datorită numărului mare de violuri.

8. Brazilia

Gazdă a Cupei Mondiale din acest an, Brazilia înfruntă și o rată tot  mai mare a criminalității. 8 orașe braziliene fac parte din lista de 50 cele mai periculoase din lume.

9. Rusia

Numărul crescut de răpiri și omucideri din Rusia o integrează în această listă, deși acolo aceste lucruri evoluează mai încet decât în alte țări de pe glob.

10. SUA

SUA își face loc pe listă datorită faptului că este o țintă pentru atacurile teroriste asemănătoare celor din 11 septembrie 2001. Implicarea sa în conflictele armate din întreaga lume a atras ura multor țări islamice.

Vezi mai multe curiozități și articole interesante.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *