logo
Generic filters
Exact matches only

Patru trucuri pentru a-ți proteja părul pe timpul iernii

par-sanatos-iarna

Oricât de mult ne place zăpada și iarna în general, frigul și gerul năprasnic nu ne ajută deloc în relația noastră de prietenie cu pătura albă presărată oriunde ne uităm cu privirea. Majoritatea dintre noi preferăm să ne coafăm dimineața, pentru ca toată ziua să fim fără de cusur. Cu toate acestea, imediat ce ieșim pe ușă părul începe să își piardă din volum și, astfel, ajungem ca și efortul de mai devreme să fie egal cu zero. De aceea, în speranța că îți vom oferi o mână de ajutor, descoperă cele patru trucuri pentru a-ți proteja părul pe timpul iernii!

  1. Vârfurile despicate trebuie să dispară

Hairstyliștii recomandă ca părul lung să fie tuns periodic, iar vârfurile despicate sau deteriorate să fie îndepărtate cât mai repede. De aceea, la cel târziu o lună și jumătate părul tău trebuie să prindă un nou contur și astfel, întreaga ta coafură să devină din ce în ce mai frumoasă.

  1. Paradoxul spălării pe cap

Chiar dacă părul devine uleios și ne arată, prin acest semn, că este momentul să îl spălăm, realitatea este cu totul și cu totul alta – aceste uleiuri naturale, secretate de corpul nostru, nu fac altceva decât să ne hrănească scalpul și să îl protejeze de orice probleme care pot apărea. De aceea, îți recomandăm să te speli la cel puțin două sau trei zile distanță.

  1. Balsam

Femeile cu părul moale și subțire ar putea considera că balsamul dăunează mai mult decât să facă bine, și asta pentru că părul s-ar putea îngrășa mult mai repede în urma aplicării balsamului. Cu toate acestea, cele care aveți părul destul de aspru sau creț, balsamul va face minuni – nu doar va face părul mult mai moale și fin, însă întregul său aspect va prinde noi tente și aspecte extrem de frumoase!

  1. Adio placă, foehn sau ondulator!

Știai că oricare dintre aceste instrumente pentru coafarea părului nu fac altceva decât să îl usuce? Dat fiind faptul că ne dorim o podoabă capilară extrem de sănătoasă și strălucitoare, îți recomandăm să renunți pe cât posibil la ele – bine, poate nu de tot, însă să le reduci utilizarea pe cât posibil. Dacă este necesar să le folosești totuși, asigură-te că aplici un spray de protecție termică, asigurându-te că acesta din urmă nu conține alcool denat printre ingrediente.

Acestea fiind spuse, puse cap la cap, cele patru trucuri pentru a-ți proteja părul de umiditate pe timpul iernii pot fi folosite întregul an, însă cel mai mult suferim de lipsa lor când avem de-a face cu frigul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *