Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia gemenilor

Zodia gemenilor este cel de-al treilea semn zodiacal din horoscop, semn ce are ca simbol un caracter asemănător numărului roman II. Este un semn influențat de elementul aerului. Cei născuți în perioada 21 mai și 21 iunie se află sub protecția acestei zodii. Gemenii sunt priviți de mitologie ca niște zei mai mici, existând o serie de legende care fac referire la acest aspect.

Mitologie

În mitologia babiloniană, cei doi zei mai mici sunt asociați cu constelația MUL.MASH.TAB.BA.GAL.GAL. Se spunea despre aceștia că sunt doi frați, Meshlamtaea și Lugalirra, tradus „cel care s-a ridicat din infern” și „regele măreț”. Aceștia sunt, de fapt, asociați cu zeul Nergal, zeul bolilor și al epidemiilor, care este și regele infernului.

În mitologia greacă și cea romană, constelației îi este asociat mitul lui Castor și Pollux, doi frați gemeni, care împreună erau numiți Dioskouri. Cei doi gemeni erau, însă, frați doar din partea mamei lor, Leda, soția regelui Spartei, Tyndareus. Astfel, Castor era fiul regelui, însă Pollux era fiul lui Zeus, care a sedus-o pe Leda, el fiind sub forma unei gâște. Există mai multe variante ale acestei legende. Una dintre acestea spune că cei doi s-au născut dintr-un ou, împreună cu surorile lor gemene Elena din Troia și Clytemnestra. Aceștia au ajuns să fie parte din stelele de pe cer după ce Castor a fost ucis, el fiind muritor, iar Pollux l-a rugat pe tatăl său Zeus să își poată împărți imortalitatea cu fratele său, pentru ca ei să rămână împreună. Astfel, ei au fost transformați în constelația gemenilor. Constelația era văzută ca protectoare a marinarilor.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Nativul din zodia gemenilor poate fi o persoană blândă și afectuoasă, care să se poată adapta ușor situațiilor noi și care are capacitatea de a învăța foarte rapid. Nu are nicio problemă în a face schimb de idei și este o fire curioasă. Pe de altă parte, el poate fi inconsecvent și emotiv și poate să aibă probleme în a lua decizii eficient. Gemenii sunt ființe sociale, cărora le place să interacționeze cu alții, așa că nu te sfii în a vorbi cu aceștia. Cu toate acestea, uneori este greu să știi care sunt sentimentele lui adevărate, datorită faptului că nativul din această zodie poate induce în eroare percepția acestora, fiind capabil să expună două emoții în același timp.

Compatibilități

În ceea ce privește compatibilitatea socială și amoroasă, unui nativ din zodia gemenilor îi va fi cel mai ușor să lege relații de amiciție și iubire cu oameni născuți sub semnul vărsătorului, leului, balanței și berbecului, în timp ce are slabe șanse să se înțeleagă cu cineva din zodia fecioarei sau a  peștilor. Asta pentru că are nevoie de o persoană care să aibă aceeași pasiune ca și el când vine vorba de anumite subiecte.

Dacă vorbim despre numerele norocoase ale acestei zodii, acestea sunt 3, 8, 12 și 23. Pietrele prețioase care influențează viața celor născuți sub protecția gemenilor sunt agatul care este asociat, deseori, cu blândețea, turmalina care poate ajuta gemenii să se concentreze și citrinul, care îi va influința starea de spirit.

Nu în ultimul rând, cele mai bune profesii pentru un nativ din zodia gemenilor sunt cele precum meseria de jurnalist, scriitor, PR, translator, profesor, comediant sau ghid turistic. Pe scurt, acesta excelează în profesiile care necesită vorbitul elocvent.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *