Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Dacă zodiile ar fi zei egipteni

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi dacă ai fi fost unul dintre zeii Egiptului Antic? Ce puteri ai avea sau ce tărâm ai domina? Ei bine, în funcție de caracteristicile zodiei tale, poți afla, în acest articol, ce zeitate ai fi fost în acea epocă. Dacă vrei să descoperi asta, citește în continuare!

Berbec

Osiris – Zeul Vieții de după. Acesta reprezintă continuitatea vieții, chiar și după moarte. Zeul este asociat cu un berbec sacru, care era venerat. Nu e de mirare, atunci, că acesta era portretizat de multe ori cu ustensile agricole, precum un baston de cioban. În mitologia egipteană Osiris este soțul lui Isis și tatăl lui Horus.

Taur

Isis – Zeița magiei, a căsătoriei, a vindecării și perfecționismului. Zeița este deseori portretizată ca mama și soția ideală. Era prietenoasă față de cei mai puțin norocoși (sclavi, păcătoși etc.), dar asculta și rugăciunile celor puternici. Ea este soția lui Osiris și mama lui Horus.

Gemeni

Thoth – Zeul înțelepciunii. Acesta joacă un rol important în majoritatea miturilor egiptene. Are, de obicei, rolul unui arbitru, el observând diferite lupte epice de-a lungul timpului. Mitologia spune că el este cel care a creat calendarul cu 365 de zile și că este scribul zeilor. El o are pe Ma’at soție.

Rac

Anubis – Zeul Morților. Zeul cu cap de câine a fost numit protectorul mormintelor și precursorul lui Osiris ca zeu al vieții de după moarte. El este cel care conduce sufletele celor morți către viața de după. Tot el este cel care cântărea inimile celor decedați, pentru a hotărî dacă merită să treacă în viața de după.

Leu

Ra – Zeul Soarelui. Zeitatea supremă a mitologiei egiptene, Ra este zeul întregii creații. Se spunea că omul este creat din lacrimile și sudoarea lui, motiv pentru care egiptenii își spuneau „turma” lui Ra. O parte dintre egipteni credeau că el s-a creat singur, în timp ce alții credeau că el a fost creat de Ptah, zeul creației.

Fecioară

Hathor – Zeița dragostei și a frumuseții. În unele instanțe, Hathor este considerată fiica lui Ra, fiind asociată cu Calea Lactee. Totodată este asociată cu fertilitatea, și frumusețea. Asta pentru că, în timp, a devenit asociată cu un colier turcoaz purtat de majoritatea femeilor egiptene.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Balanță

Ma’at – Zeița justiției, adevărului și ordinii. Rolul ei este adevărul suprem. Ea este zeitatea care luptă pentru ca universul să nu revină la starea de haos de dinainte de creație. Zeița are tangențe puternice și cu moralitatea, ea ajutând la cântărirea sufletelor celor morți pentru a determina dacă aceștia merită să treacă în viața de după.

Scorpion

Set – Zeul răului, al deșertului și al furtunilor. Zeul este cel care l-a omorât pe fratele său  Osiris pentru a-i lua tronul, însă a fost răzbunat de Horus, fiul lui Osiris. În cea mai mare parte a miturilor în care este prezent, Set încearcă să își arate dominanța față de ceilalți.

Săgetător

Horus – Zeul războiului, al cerului și al șoimilor. Fiul lui Osiris și cel care îl răzbună pe acesta în lupta cu Set, Horus este una dintre cele mai importante zeități ale Egiptului Antic. Horus este simbolizat de șoim, unul dintre cela mai maiestuoase animale, în ochii egiptenilor.

Capricorn

Amun – Regele zeilor. Fiind considerat suprem tuturor zeilor egipteni, acesta este asociat, de multe ori, cu echivalentul său grecesc, Zeus. Venerarea acestuia a dus la crearea unei religii monoteiste, în care el devine singur zeu asupra omenirii.

Vărsător

Ptah – Zeul Creației. Sceptrul său îi dă puterea de creație asupra trei instanțe: Putere, Viață și Stabilitate. Unii egipteni credeau că el este cel care l-a creat pe Ra. Preoții săi erau de obicei artiștii, care îl serveau prin concerte și decorațiuni.

Pești

Nepthys – Zeița lamentării, a somnului, a râurilor și a nopții.  Traducerea ad literam al „domniței casei”, care a dus la asocierea cu o casnică. Ea este însoțitoarea lui Set și simbolizează protecția experienței morții. Pe scurt, ea este cea care are grijă de cei care sunt pe moarte, însă are puterea să fie feroce, ea putând să emită foc pe gură.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări