logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai importante 5 întrebări despre vise

Visele sunt un mister pe care cercetătorii încă încearcă să îl dezlege, dar asta nu înseamnă că nu se cunosc deja foarte multe lucruri despre ceea ce se întâmplă în fiecare noapte în psihicul uman, chiar dacă noi nu ne amintim absolut nimic dimineața. Psychcentral.com a făcut o listă de întrebări importante la care oamenii au cerut cel mai des răspuns, motiv pentru care o vom prezenta și noi în rândurile de mai jos:

Toată lumea visează?

Chiar dacă adesea nu reușești să îți amintești nimic despre visul pe care l-ai experimentat în noaptea anterioară, asta nu înseamnă că nu ai visat. Conform oamenilor de știință, din punct de vedere biologic, la un anumit moment în timpul somnului, toată lumea visează.

Ce sunt coșmarurile?

Coșmarurile, de regulă, tind să sugereze faptul că oamenii simt nevoia de a se ocupa de ceva care le stârnește frica în sine. Totodată, coșmarurile pot reprezenta o formă de eliminare a acestor frici din interiorul psihicului uman, depinzând de modul în care persoana reacționează la coșmarul respectiv.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

De ce visele nu urmează întotdeauna un traseu logic?

Conform specialiștilor, psihicul uman nu urmează el însuși un traseu logic întotdeauna. Cu alte cuvinte, nu întotdeauna facem ceea ce ar trebui să facem. Prin urmare, visele sunt o reflecție a gândurilor și acțiunilor din subconștient care rareori sunt logice.

Pot oamenii să controleze visele?

Dacă există oameni care reușesc să controleze absolut tot ceea ce fac, spun și gândesc în timpul zilei, atunci aceștia au șanse să fie capabili de a controla și visele, spun cei de la psychcentral.com. Conform acestora, există un număr de oameni care își pot influența visele. Spre exemplu, dacă dorim să reluăm un vis frumos din trecut, ar trebui ca înainte de a adormi să încercăm să ne amintim continuu cât mai mult din visul respectiv.

Care este cel mai comun mit despre vise?

Cel mai comun mit despre vise este acela care spune că nu toată lumea visează.

Te interesează subiectul? Care sunt întrebările și nelămuririle tale legate de vise?

Citește și despre lucrurile care îți pot tulbura somnul.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *